Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl'den acı haber!'den acı haber: 2 şehit

        Bingöl ve Diyarbakır'ın kırsal kesiminde yürütülen "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1" operasyonunda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu.

        Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasındaki bölgede 22 Haziran'da başlatılan "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1" operasyonu devam ediyor. Operasyonda Sağgözü Köyü kırsal kesiminde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında akşam saatlerinde sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşte 1 uzman çavuş olay yerinde şehit olurken, ağır yaralanan bir uzman çavuş da Bingöl Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 2 uzman çavuşu şehit eden PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgedeki operasyon devam ediyor.

        ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü Köyü kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşların kimlikleri belli oldu. Şehitlerin Behçet Avcı ile Yunus Aktaş olduğu öğrenildi. Şehitler yarın Bingöl'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

        4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün akşam PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 askerin şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi. Operasyonlar kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 terörist ise sağ ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ