Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Üsküdar’da 2B sorunlu evlere tapu

        GAZETE HABERTÜRK

        Tapu dağıtımı ve yapımı tamamlanan Yavuztürk Fatih Camii’nin açılış töreni, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği programda gerçekleştirildi.

        Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2B’li olan evlerin tamamının tapusunu vermek için ekip olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve bütün hak sahiplerine tapularını verecelerini aktardı.

        ‘HERES TAPUSUNU ALACAK’

        Yavuztürk’ün tapu sorununun iftar sofrasında son bulmasının kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirten Başkan Türkmen, “Bugün iftar programımızda sadece 2B sorunu olan evlerimizin tapusunu dağıtmayacağız.

        Aynı zamanda bugün 1.5 yıl önce temelini atıp inşaatına başladığımız ve ismini de tarihten alan Yavuztürk Fatih Camii’nin açılışını yapacağız.

        Üsküdar’da 2B alanına girip de tapusunu alamayan hiçbir vatandaşımız kalmayacaktır. Tapuları kısım kısım dağıtmamızın sebebi, birtakım bürokratik işlemlerin olmasıdır. Bu süreçler tamamlandıkça tapuları hak sahiplerine dağıtacağız” ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından tapu dağıtımı gerçekleştirildi. Dalgıçkent Sitesi sakinlerinin tapularını almaları sonrasında, bürokratik işlemleri tamamlanan Mavi Kent Sitesi, Kayı Kent Sitesi ve Rast Kent Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlar da düzenlenen törenle tapularına kavuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ