Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım: Terörün dini yok

        Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların ramazan ayını kutlayarak, "Bugün mübarek bir gece, Leyle-i Kadir. Bu vesileyle bin yıldan hayırlı diye müjdelenen Kadir Gecenizi de tebrik ediyorum. Bu mübarek gecelerin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkı sağlamasını, birliğimizin, dirliğimizin devamına vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

        "İnançların, çoğulculuğun şehri Hatay'a, Hataylılara selam olsun." diyen Yıldırım, Hatay'ın aynı zamanda "ilklerin şehri" olduğuna işaret etti.

        Başbakan Binali Yıldırım, Suriyeli sığınmacıların da katıldığı programda, "Binbir meşakkatle yerini yurdunu bırakan, çoluğunun çocuğunun hayatını kurtarmak için yollar düşen, kardeş ve dost, Türkiye'nin kapısını çalan Suriyeli kardeşlerimi de sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hatay onlara bu savaşta en önce kucak açan şehirdir. Hatay kardeşliği, birliği, beraberliği, ayrılıkları zenginlik olarak gören kusurları değil kardeşliği benimseyen şehirdir."değerlendirmesinde bulundu.

        14 YILDA 14 MİLYON YATIRIM

        AK Parti'nin geleneğine göre, gittiklere yere eli boş gitmediklerinin altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'nin daha çok büyümesi daha çok gelişmesi daha ileri bir adalete sahip olması için durmadan çalışıyoruz. Türkiye'nin bütün illeriyle, ilçeleriyle, köyleriyle hep birlikte kalkınması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu gelişmelerden, bu büyümeden, ilerlemeden Hatay da payını düşeni elbetteki aldı, almaya devam ediyor. Sevgili Hataylılar, 14 yılda Hatay'a 14 milyon yatırım yaptık, hayırlı uğurlu olsun."

        Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'ın büyük futbolcular yetiştiren bir şehir olduğuna işaret ederek, kente 25 bin kişilik bir stadyum yakışacağını kaydetti.

        "Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan bir iktidardır AK Parti. AK Parti hükümetlerinin tek ve önemli özelliği eser üretmek, her geçen gün vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmaktır." şeklinde konuşan Yıldırım, güven ve istikrar içinde Türkiye'nin gücüne güç kattıklarını vurguladı.

        Yıldırım, "Türkiye'nin ilerlemesi demek hem içeride hem dışarıda hem Suriye'de yaşayan kardeşlerimizin hem Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin hem Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin daha güvenli olması demek, daha huzur içinde yaşaması demektir. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi, daha çok dara düşmüşlere el uzatılması demektir. Bugün bu iftar sofrasını Suriyeli kardeşleriyle beraber açan Hataylılar bir kez daha ne kadar insan sevgisiyle dolu olduğumuzu gösterdiniz, sizlerle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

        "BU KANI DURDURMANIN AĞIR SORUMLULUĞUNU TAŞIYORLAR"

        Terörün küresel bir tehdit olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

        Sadece Türkiye'ye ait değil. Türkiye, milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini korumak için canla başla, gece gündüz demeden terörle amansız bir mücadele veriyor. İki gün önce hain terör örgütleri yine yapacaklarını yaptı, İstanbul Havalimanı'nı kana buladı. Birçok günahsız insan, Türk, yabancı hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bir kez daha görüldü ki terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok. Onlar öldürmeye ayarlanmış makineler, onların bir üst aklı var, onların efendileri var. Ama kim ne derse desin, bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek.

        Onun için gün bu gündür, teröre karşı topyekün savaş günüdür. Bütün insanlık terör karşısında dimdik durursa, o zaman dünyada da istikrar, Türkiye'de de istikrar olur. İşte Suriye'de yaşananlar, milyonlarca insan evinden oldu, yarım milyon insan hayatını kaybetti. Ne kazandı? Kan, gözyaşı. Kazanan yok, onun için artık Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Yemen'de, dünyanın farklı bölgelerinde akan bu kan artık durmalıdır. Dünya, ileri gelen ülkeler, Avrupası, Amerikası, Rusyası, bugün bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşımaktadır. Türkiye olarak bölgede savaşların durması, ayrılıkların, ayrışmaların ortadan kalkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ