Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Erdem: Savcı talimatıyla uçuşum engellendi

        CHP Milletvekili Eren Erdem sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk Havalimanı'ndaolduğunu, savcılık talimatıyla uçuşunun engellendiğini yazdı.

        Erdem'in Atatürk Havalimanı VIP salonundaki bekleyişi bir süre sona erdi. Erdem 18.50'de Berlin'e gitmek üzere uçağına bindi.

        İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Erdem, Başbakan'a basın yoluyla hakaret suçunu işlemesi nedeniyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 26 Haziran 2013 tarihli kararıyla 7 bin lira adli para cezasına çaptırıldı. Bu karar temyiz edilmeksizin 27 Ocak 2014 tarihinde kesinleşti. Erdem hakkındaki cezayla ilgili adresine usulüne uygun ödeme emri tebliğ edildi. Yasal süre içerisinde ödenmemesi üzerine adli para cezası, günlüğü 20 liradan hesaplanarak 350 gün hapse çevrildi. Söz konusu bu karar daha sonra Erdem'in 700 saat süreyle kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına dönüştürüldü.

        Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Erdem'in MERNİS adresine Tebligat Kanunu'na tebligat yapmasına rağmen çağrıya uymaması ve çalışmak üzere 10 günlük süre içinde başvuruda bulunmaması üzerine infaz dosyasını savcılığa iade etti. İade üzerine Erdem hakkında, savcılık tarafından 28 Haziran 2016 tarihinde yakalama emri düzenlendi.

        CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in milletvekili olmadan önce kesinleşen hapis cezası nedeniyle çıkartılan yakalama emri milletvekili olduğunun anlaşılması üzerine kaldırıldı.

        Öte yandan, Adalet Bakanlığı kaynakları tarafından, Bakan Bekir Bozdağ'ın CHP'li Erdem ile yargı organlarının işlemleri ile ilgili olarak "Usul hatası yapılmış" sözleri de yalanlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ