Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa FSM'deki kazayla ilgili karar

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        Cahit Arda Arsal'ın kullandığı otomobilin bariyerlere çarpması sonucu kopan beton parçası, hamile fizyoterapist Hülya Gençer'in aracının tavanına çarpmış, Gençer ile karnındaki 7 aylık bebeğin ölümüne neden olmuştu.

        Yargılamanın yapıldığı İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Arsal'ın anne Hülya Gençer ile birlikte 7 aylık kızının da ölümüne neden olmak suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

        Sanık avukatlarının itiraz haklarını kullanmasından sonra görevsizlik kararı kesinleşirse, dava dosyası ağır ceza mahkemesine gönderilecek.

        6 yıl hapsi istenen sanık, ağır ceza mahkemesinde "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan yargılanacak.

        "O BEBEĞİ YOK SAYAMAZSINIZ"

        İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 24 Haziran'daki ilk duruşmasında, Hülya Gençer'in eşi Ümit Gençer ile avukatı Uğur Poyraz, sanık Cahit Arda Arsal'ın ağır ceza mahkemesinde ve asliye ceza mahkemesinde yargılanmasına tepki göstererek, görevsizlik kararı verilmesine talep etmişti.

        Gençer ailesinin avukatı Uğur Poyraz söz alarak sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki göstermişti. Avukat Poyraz, "Rüzgar Çetin neden hapiste yatıyor bu memlekette. Bu olay ile o olay arasında fark var mı? O zaman onun ne günahı var? Hakimden hakime göre adalet değişiyor. Böyle adalet mi olur? Doğmamış bir çocuk var. O bebeği yok sayamazsınız. Görevsizlik kararı verilerek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istiyorum" demişti.

        DAVA 6 YIL HAPİS İSTEMİYLE AÇILMIŞTI

        İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında 10 Ocak 2016 tarihinde Cahit Arda Arsal, emniyet şeridinde seyrederken kontrolsüzce sola yönelip şerit değiştirmiş, önce bir kamyonetin önüne devamında da soldaki bariyerlere çarpmıştı.

        Çarpmanın etkisiyle Arsal'ın otomobili havalanıp ters dönmüştü. Arsal'ın bir başka araçla daha çarpışmasıyla yoldan kopan beton parçası, fırlayıp karşı yönde Ümit Gençer yönetimindeki aracın ön camından girmişti.

        Beton parçası, ön koltukta bulunan sürücünün 7 aylık hamile eşi Hülya Gencer'in başına çarparak ölümüne neden olmuştu. Savcılık, "bilinçli taksir"le Gencer'in ölümüne neden olan Arsal için 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ