Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da yangından 9 kişi hastanelik oldu

        Zafer SAMANCI/KONYA

        Dumandan etkilenin 9 kişi hastaneye kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.Karatay ilçesi Şemsi Tebrizi Mahallesi Kasap Sinan Çıkmazı Sokak üzerinde bulunan üç katlı bir apartmanın ikinci katında belirlenemeyen bir nedenle gece saat 23.00 sıralarında yangın çıktı.

        Yangını erken fark eden apartman sakinlerinden bazıları kendilerini dışarı atarken hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerini aradı. Bu sırada uykuda olan ve evlerinde mahsur kalan bina sakinleri ise balkonlara çıkarak kurtarılmayı bekledi.

        Apartmanın ikinci katında oturan Uğur Akan alevlerin yükselmesi üzerine çarşafları birbirine bağlayarak önce iki çocuğunu ardından eşini balkondan sarkıttığı çarşafla aşağı indirdi. Ailesini kurtaran Akan son olarak kendisi indi. Uğur Akan "Dumanın ve alevlerin yoğunlaştığını gördüm. Eşim ve çocuklarıma panik olmamaları için sakin davranmaya çalıştım. Aklıma çarşafları bağlayıp ailemi bu yöntemle aşağı indirmek geldi. 3 çarşafı birbirine bağladım" dedi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından diğer mahsur kalanlar yangın merdivenleriyle kurtarıldı. Dumandan etkilenen 9 kişi ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altında bulunanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışması sonucu söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ