Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP’de ihraç ayarı: Kahraman yaratmayalım

        Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        Suların durulmak bilmediği MHP’de hem parti yönetimi, hem de muhalif adaylar ‘taktik adımlar’ atmayı sürdürüyor. Delegelerden imza toplamayı sürdüren muhaliflerin, bu çalışmayı bir hafta içinde tamamlaması hedefleniyor. Bu hafta sonuna kadar Disiplin Kurulu’nu toplayıp adaylarla ilgili ihraç sürecini başlatması beklenen genel merkezin ise, muhaliflerin imza toplamaya başlaması üzerine bu süreci ertelediği belirtildi. Genel merkez, öncelikle mahkeme sürecini bekleyecek. Ardından muhaliflerin kaç imza toplayabildiğine bakacak. Sayının, ilk seferdeki 543’ün altına düşmesini bekleyen parti yönetimi, imza sayısının düşmesi durumunda disiplin sürecini hızlandıracak.

        ‘DESTEĞİ BÜYÜTÜR’

        1 Kasım seçimlerinden bu yana parti içinde yaşananları göz önünde bulunduran genel merkez, zamansız bir ihraç kararının genel başkan adaylarının “kahraman” olmasına neden olacağını değerlendiriyor. Muhaliflerin girişimleri sırasında özellikle teşkilat kapatmaların ve görevden almaların muhalif adaylara desteği büyüttüğü yorumlarını değerlendiren parti yönetimi, atılacak adımlara ilişkin zamanlamayı önemli buluyor.

        9 EKİM’E KADAR OYALAMA

        Muhaliflerin sunacağı yeni imzaları da reddetmeye hazırlanan MHP yönetimi, süreci zamana yayıp olağan ilçe ve il kongrelerini başlatmaya çalışacak. Böylece 9 Ekim’den sonra teşkilat seçimlerinin yenilenmesiyle hem delegeler ayıklanacak hem de olağanüstü kurultay süreci fiilen durdurulmaya çalışılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ