Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişimine Türk halkından tepkiler

        Uşak'ta yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla TSK içerisindeki bir grup askerin darbe girişimi protesto edildi. Uşak Belediyesi'nin çağrısı üzerine vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

        Meydana kurulan platforma büyük Türk Bayrağı açan vatandaşlar, dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşmasını canlı olarak izledi. Ayrıca şehitler için Kuran okunup dualar edildi.

        ZILGIT ÇEKEREK 'DARBEYE HAYIR' DEDİLER

        Bodrum'da darbe girişimine karşı protesto gösterisine katılan vatandaşlar zılgıt çekerek 'Darbeye hayır' dedi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanmaya başlayan vatandaşlar tekbir getirerek ve zılgıt çekerek askeri kalkışmayı protesto etti.

        'Vatan sana canım feda', 'Asker, polis omuz omuza', 'İşte vatan, işte bekçiler', 'Darbeye karşı omuz omuza' sloganlarını atan kalabalık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

        7'DEN 70'E BİNLERCE KİŞİ SOKOĞA DÖKÜLDÜ

        Iğdır'da ise vatandaşlar darbe girişimine karşı valilik önündeki demokrasi nöbetlerini sürdürüyorlar. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan; 7'den 70'e binlerce darbe girişimine karşı sokağa dökülen Iğdırlının, Valilik Binası önündeki demokrasi nöbetleri devam ediyor.

        AY YILDIZLI BAYRAKLA SABAHA KADAR BEKLEDİLER

        Muş'ta binlerce vatandaş sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Dün sabah saatlerinden itibaren Belediye Meydanı ve Muş Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş tekbirler ve sloganlar atarak askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

        Ay yıldızlı bayraklarla yürüyüş yapan binlerce vatandaş Valilik önünde toplandı. Çok sayıda vatandaş da araç ve iş makinalarının kepçelerine binerek sloganlar eşliğinde şehir turu attı. Valilik önünde toplanan vatandaşlar ay yıldızlı bayraklarla sabaha kadar bekledi.

        Sivas'ta kent meydanında toplanan yaklaşık 50 bin kişi slogan atarak Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup askerin darbe girişimini protesto etti.

        Türk bayraklarıyla meydanlara akın eden vatandaşlar araçlarla konvoy yaparak darbe girişimine tepki gösterdi.

        İZMİR'DEHALK MEYDANDA SABAHLADI

        İzmir'de sabaha kadar alanlarda kalan vatandaşlar yorgun düşerken, bazı vatandaşların ise çimlerde uzanarak uyuduğu görüldü. Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında gece boyunca toplanan halk sloganlar eşliğinde sabaha kadar yapılan darbe girişimine tepki gösterdi.

        Gece boyunca ayakta kalan vatandaşlar sabaha doğru yorularak kendini çimlere attı. Yorgunluktan bitkin düşen bazı vatandaşların ise uyuyarak dinlendiği görürdü. Sabah ezanının okunmasının ardından Konak Camisi'nde namaz kılan vatandaşların, meydandaki bekleyişleri sürüyor.

        Elazığ'da da sokağa çıkan vatandaşlar dün geceden bu yana İzzetpaşa Meydanından ayrılmayan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tepkilerini gösteriyor. Arabalarına bayrak asan vatandaşlar ise araçlarıyla geçerken korna çalarak topluluğa destek çıkıyor.

        DHA - İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ