Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Samsun'da vali yardımcıları ve 71 polis açığa alındı

        FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili Samsun Vali Yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım ile Metin Borazan'ın açığa alındığı bildirildi.

        Samsun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda Samsun Vali Yardımcıları Yıldırım ile Borazan açığa alındı.

        SAMSUN'DA 71 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

        Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 71 personel açığa alındı.

        Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüzde görevli 71 emniyet mensubu açığa alınarak görevden uzaklaştırılmıştır." denildi.

        SİVAS'TA 102, KIRŞEHİR'DE 48

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Sivas'ta 102, Kırşehir'de 48 emniyet personeli açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Sivas Emniyet Müdürlüğünde 37'si rütbeli 102 emniyet personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Kırşehir'de de FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen idari soruşturma kapsamında, terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına karar verildi.

        Bu çerçevede, 7 üçüncü sınıf, 5 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 10 komiser ve komiser yardımcısı, 24 polis memuru olmak üzere 48 emniyet görevlisi açığa alındı. (AA)

        BATMAN'DA 100 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Batman'da rütbelilerin de içinde bulunduğu 42 polisten sonra 100 emniyet personeli daha açığa alındı. Batman Emniyet Müdürlüğü'nde, darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınan 42 polisten sonra 100 polis daha açığa alınmasının ardından görevden el çektirilen polis sayısı 142'ye yükseldi. Açığa alınan polislerin silahları ve kimliklerine de el konuldu. (CİHAN)

        İZMİR'DE 201 POLİS AÇIĞA ALINDI

        İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde değişik rütbelerde görevli 201 polis, darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alındı. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma genişletildi. Bu kapsamda, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve aralarında üst rütbeli personelin de bulunduğu 201 polis açığa alındı. (İHA)

        ANTALYA'DA 98 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Antalya'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 2.3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri ile şube müdürlerinin de bulunduğu 98 polis açığa alındı. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 98 emniyet mensubu görevden alındı. Aralarında 2.3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri ile şube müdürleri ve polis memurlarının bulunduğu 98 kişi, dün gece Emniyet Müdürlüğüne çağrılarak silahlarına ve kimliklerine el kondu. 98 emniyet mensubu hakkında soruşturmaların sürdüğü belirtildi.(İHA)

        VAN'DA 270 EMNİYET PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Van'da 270 emniyet personelinin açığa alındığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Van İl Emniyet Müdürlüğü ve ilçelerde görevli şube müdürü, komiser ve memurların da aralarında bulunduğu 270 polis görevden uzaklaştırıldı. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. (İHA)

        BİTLİS'TE 101 EMNİYET MENSUBU GÖREVDEN ALINDI

        Bitlis'te görev yapan 101 emniyet mensubu açığa alındı. Edinilen bilgilere göre, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve ilçelerde görev yapan 36'sı rütbeli 101 polis, görevden alındı. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 47 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nde değişik rütbelerde görevli 47 polis, darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alındı. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma genişletildi. Bu kapsamda Kütahya ili genelinde aralarında üst rütbeli personelin de bulunduğu 47 polis açığa alındı. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA 332 POLİS GÖREVDEN ALINDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında müdür yardımcılarının da bulunduğu çeşitli rütbelerdeki 332 personel İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

        Darbe girişimi soruşturması kapsamında görevden almalar hem Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, hem de ilçe Emniyet Müdürlükleri'nde oldu. Görevden alınan personelle ilgili soruşturmaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ELAZIĞ'DAGÖREVDEN ALINAN POLİS SAYISI 180'E ÇIKTI

        Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde görevden alınan personel sayısı 180'e çıktı. Sabah saatlerinde de aralarında müdür, amir, başkomiser, komiser ve düz polisten oluşan 89 kişi görevden alınmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında öğlen saatlerine kadar olan bölümde, aralarında müdür, başkomiser, komiser ve düz polislerin bulunduğu 91 kişi daha görevden alındı. (DHA)

        MARDİN 138 POLİS GÖZALTINDA

        FETÖ darbe girişimiyle gece yarısı itibarıyla başlatılan soruşturma kapsamında Mardin'de örgütle bağı olduğu iddiasıyla 138 Polis Gözaltına alındı. Mardin il genelinde görev yapan ve soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında Mardin'de, 4'ü şube müdürü, 5'i emniyet amiri, 2'si başkomiser, 15'i komiser, 17'si komiser yardımcısı ve 3'ü başpolis 138 polis gözaltına alındığı kaydedildi. (CİHAN)

        BURSA'DA 4 İLÇENİN ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

        Bursa ve ilçelerinde görev yapan 167 polisgörevden alındı.Bursa'da bulunan 167 kişi arasında, Mudanya, Yenişehir, Orhangazi ve Mudanya İlçe Emniyet Müdürleri'nin de bulunduğu öğrenildi. Bu müdürlerin yanı sıra merkezde bulunan görev verilmeyen şube müdürü konumunda 20 kişinin dalha olduğu öğrenildi. (DHA)

        SİİRT'TE 180 POLİS AÇIĞA ALINDI

        15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Siirt İl merkezinde Fettullahcı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla 180 polis açığa alındı. Konuyla ilgili Siirt Emniyetinden yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz Darbe girişiminden itibaren bu güne kadar Siirt Emniyet Müdürlüğünce, Fetullahcı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili olarak; 4 Şube Müdürü, 5 Emniyet Amiri, 2 Başkomiser, 15 Komiser, 18 Komiser, Yardımcısı, 134 Polis Memuru Toplam 180 personel görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. (DHA)

        ORDU'DA 117 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığının emriyle Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 4'ü şube müdürü ve yardımcısı, 24'ü amir olmak üzere 44 personel, Ordu Valiliğinin emri ile ise 11'i şube müdürü ve yardımcısı, 26'ı amir olmak üzere 73 personel, toplamda da çeşitli rütbelerden 117 polis görevden uzaklaştırıldı. (AA)

        KARS'TA 8 POLİS GÖREVDEN ALINDI

        Kars'ın Kağızman ilçesinde darbe girişimine ilişkin yürütülen idari soruşturma kapsamında, terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 8 polis görevden alınırken, polislerin evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. (IHA)

        AĞRI'DA 90 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Ağrı'da 15 Temmuz'da darbe kalkışması kapsamında yapılan operasyonlarda 90 polis açığa alındı. (CİHAN)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ