Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem En fazla hedef alınan yer Gölbaşı oldu

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        FETÖ/PDY’ci darbecilerin, ihanet girişiminde en fazla hedef aldığı yer Ankara’nın Gölbaşı İlçesi oldu. Gölbaşı’nda TÜRKSAT, Özel Harekât Daire Başkanlığı, Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı savaş uçaklarının hedefi oldu. HABERTÜRK, devletin en kritik kurumlarının bulunduğu ilçede darbe gecesi yaşananlara ilişkin Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan tutanağa ulaştı.

        Tutanağa göre, Başsavcı Ali Çalık, sabah saat 03.00’te vurulan TÜRKSAT’a inceleme yapmak için gitti. Çalık ve beraberindekiler, TÜRKSAT’ta inceleme yaparken, helikopterden yapılan yeni bir saldırıya maruz kaldı. Bu gelişme üzerine Başsavcı ve beraberindeki heyet, TÜRKSAT’tan ayrılmak zorunda kaldı.

        BOMBALI SALDIRI: 21.30’DA BAŞLADI

        Tutanağa göre, Ankara’da darbe gecesi saldırılar saat 21.00 sıralarında Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı, Havacılık Daire Başkanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve TÜRKSAT’ı ele geçirmek üzere eşzamanlı yapıldı. Savaş uçakları ve helikopter kullanılarak, Havacılık Daire Başkanlığı’na saat 21.30 ve 02.00’de iki bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda BELL 429 ve Sikorsky S70 model polis helikopterleri tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirildi.

        Özel Harekât Daire Başkanlığı’na ilk saldırı 21.45’te gerçekleştirildi. Darbeye müdahale etmek üzere nizamiye kısmında toplanan Özel Harekât polislerine F16 savaş uçağı ile saat 22.00’de bombalı saldırı yapıldı. Bu saldırıda 37 Özel Harekât görevlisi aynı yerde şehit oldu.

        Şırnak Silopi’de görevli 1. Tabur Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi, Sikorsky tipi bir helikopter ile 21.30- 22.00 sıralarında bir grup ÖKK personeliyle birlikte komutanlığa geldi. Terzi, kendisine karşı koyan Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülürken Halisdemir şehit oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ