Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖK Başkanı Yekta Saraç: Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir akademisyen kalmayacak

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, rektörlere, "Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir yönetici ve akademisyen kalmamalı. Akademi camiasını bu terör örgütünden tamamen temizleyin" çağrısında bulundu.

        Edinilen bilgiye göre, Saraç, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleriyle yaptığı toplantının ardından basına kapalı da görüşme gerçekleştirdi.

        Saraç, görüşmede rektörlere, Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemlerin ve kararların masaya yatırılacağını, akademik camianın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımların etraflıca görüşüleceğini söyledi.

        Rektörlere, bugüne kadar yapılan çalışmaların taviz verilmeden devam ettirilmesi uyarısında bulunan Saraç, üniversitelerde örgütün nefes almasını dahi istemediğini, kimsenin bu mücadelede gevşek davranmaması gerektiğini iletti.

        Prof. Dr. Saraç, rektörlere şu ifadeleri kullandı:

        "Eğer herhangi bir şüphelendiğiniz bir akademisyen varsa YÖK olarak gereğini yaparım. Ben sizlere güveniyorum ama içimizde bu mücadeleyi gevşek tutan olursa gereğini yaparım. Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir yönetici ve akademisyen kalmamalı. Akademi camiasını bu terör örgütünden tamamen temizleyin. Üniversitelerde öğretim üyesi kimliğiyle 'üniversite imamı, üniversite abisi' rolleriyle bazı rektörlere talimat verildiği iddiaları var. Bu iddialar kabul edilemez. Bu hususu tespit ettiğimde gereğini yaparım."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ