Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Darbe girişimi soruşturmasında tutuklu sayısı 278'e yükseldi

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ - AJANSLAR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmada hakimliğe sevk edilen 1185 şüpheliden aralarında üst düzey generallerin de bulunduğu 437şüpheli tutuklandı. Savcılığa sevk edilen 900 şüphelinin sorgusuna devam ediliyor.

        İstanbul Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan, yardımcısı Albay Haydar Yalın, Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Yavuz Geçim tutuklandı.

        İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri sürenler arasında 15 askeri hakim ve savcı da var.Gözaltına alınan 86 hakim ve savcının İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda ifadelerinin alınmasına başlandı. Şüpheli hakim ve savcıların ifadeleri 9 örgütlü suçlar savcısı tarafından alınıyor.

        KUZEY DENİZ SAHA KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

        Ayrıca, Habertürk Haber Merkezi'nden Yusuf Doğan'ın verdiği bilgiye göre, Kasımpaşa'da bulunan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'ndaki arama saat 12.50 sıralarında başladı. Çevik Kuvvet polisleri ve Özel Tim ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı binadaki arama Terörle Mücadele Şube ekipleri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sürdürülüyor.

        Aramanın, darbe girişiminde bulunanlar arasında olan ve 3 gündür her yerde aranan bir rütbelinin burada saklandığı yönündeki istihbarat üzerine başlatıldığı öğrenildi.

        GÖZALTINA ALINAN ASKERLER ÇAĞLAYAN'DAKİ ADALET SARAYI'NA SEVK EDİLİYORLAR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında gözaltına alınan askerlerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevki sürüyor.

        Gözaltına alınan şüpheli askerlerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 1185 şüpheliden aralarında üst düzey generallerin de bulunduğu 437şüpheli hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.

        Tutuklanan isimler arasında darbe girişimin beyni olarak lanse edilen 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ve 3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk'ün de bulunduğu öğrenildi. Adliyeye getirilen 900 şüphelinin sorgusuna ise halen devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ