Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Özel Harekat Polisi Birol Yavuz son yolculuğunda

        Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Özel Harekat Polisi Birol Yavuz'un cenazesi törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Polis mangası ve meslektaşlarının omuzlarında taşınan şehidin cenazesi gözyaşları ve tekbirlerle karşılandı. Şehidin geride kalan eşi Hatice Yavuz ile kızları Cemre Nur (15), Zeynep (10), Kübra (7) duygusal anlar yaşadı. Şehidin babası Hilmi Yavuz, ağabeyleri Aykut, Erol, ablası Solmaz Şanver metanetlerini korumaya çalıştı. Eşinin tabutuna sarılarak okşayan Hatice Yavuz, "Bugün benim en mutlu günüm, sana canım feda. Ben şehit eşiyim, aslan gibi yavrularım var" diye konuştu.

        "ŞEHİT OLURSAM AĞLAMAYIN"

        Şehidin 3 kızı da babalarını son yolculuğuna uğurlarken gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada şehidin ablası Solmaz Şanver kardeşinin "şehit olursam ağlamayın" şeklinde vasiyeti olduğunu belirterek, şehidin kızlarını teselli etti. Şanver "Ağlama yok. Baban ne dedi? 'Böyle bir şey olursa ağlamak yok' dedi. Sevindirmeyelim kimseleri, kahpeleri mi sevindireceğiz? Vatanı satanı değil vatana sahip olan yatıyor burada. Biz gurur duyuyoruz, bugün bizim en mutlu günümüz. Bize ne büyük şeref nail oldu. Bana da dedi 'kesinlikle bir şey olursa ağlamayacaksınız' dedi. Hepsi bir arada şehitler ahirette buluşacaklar. Onlar kendilerini kurtardı, burada kalanlar düşünsün" diye konuştu.

        Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehit olan özel harekat polisi Birol Yavuz'un cenazesi vasiyeti üzerine defnedileceği Erbaa ilçesine gönderildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ