Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından kritik karar açıklanacak

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu bugünAnkara'da toplanıyor. Saat 11.00'da Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak olan MGK'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

        Beştepe'deki toplantının ardından bir önemli gündem de Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK'ya başkanlık yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'nu toplayacak.Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar Kurulu sonrasında önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

        İstanbul'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu süreci öyle veya böyle atlatacağız. Ve şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve Çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulu'muzu toplayacağız. Sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. Ve önemli bir kararı açıklayacağız, şimdi burada açıklamayacağım" diye konuştu.

        Başbakan Binali Yıldırım da AK Parti grup toplantısında, "Önce Cumhurbaşkanımızın başkanlığında MGK'yı, sonra Bakanlar Kurulu'nu topluyoruz. Yarın bu yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zamanımız yok. Ne yapılması, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. Ülkemiz için çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde 1 bile risk alma imkanımız yok. Bütün alanları yüzde 100 emniyete almamız gerekiyor. Süreçleri başlattık, sonuçlarını da alacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ