Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale'de feribot seferinde yangın çıktı

        Çanakkale'de ormanlık alanda çıkan ve tomrukların bulunduğu depoya sıçrayan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 2 dönüm alan zarar görürken, tomruklar da yandı.

        Bugün saat 11.00 sıralarında, Orman Bölge Müdürlüğü'nün Şehitlik Orman Deposu yakınında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın Şehitlik Orman Deposu'nda bulunan tomruklara sıçradı.

        Yangına 1 helikopter ile birlikte Çanakkale Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 arazöz ve yaklaşık 30 orman işçisi müdahale etti.

        Yarım saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı. 2 dönümlük orman alanı ile depodaki tomruklar yandı.

        Çanakkale Valisi Hamza Erkal yangın yerine gelerek Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy'dan bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Vali Erkal, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirterek, "Ekiplerimiz yangına anında müdahale etti. Yaklaşık 2 dönüm alan zarar gördü. Bir, iki saat daha soğutma çalışmaları yapılacak. Yaz ayları olması nedeniyle vatandaşların yanıcı maddeleri, özellikle ormanlık alanlara atmamalarını istiyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ