Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Marmaris'te 300 komando darbeci askerleri arıyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 23'ü İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alana kaçmıştı. Şuana kadar 2 askerin yakalandığı saldırı sonrası ormanlık alan içerisine saklanan darbeci askerlerin bulunması için 300 kişiden oluşan komando birliği ormanlık alan içerisinde aramalarını sürdürüyor. Aramalar özellikle Armutalan, Değirmenyanı ve Yeşilbelde mevkisinde yoğunlaştırıldı.

        KRİTİK BÖLGELERE İNDİRME YAPILDI

        Arazide arama tarama faaliyeti yapan 300 komandoya havadan da 3 kobra helikopteri destek veriyor. Bu sabah saatlerinde yoğunlaşan çalışmalarda, helikopterler vasıtasıyla kritik bölgelere indirme yapıldı. Firari olan darbeci askerlerin Bozburun'dan Yunanistan Adalarına kaçmalarını engellenmeye çalışılıyor.

        ÖZEL HAREKAT DESTEK VERİYOR

        Öte yandan; operasyonlara destek için Muğla ve Bingöl'den sevk edilen Özel Hareket polisleri, zırhlı araçlarıyla birlikte önemli noktalara konuşlandırıldı. Sahil Güvenlik ekipleri de, kaçak geçişlerin önlenebilmesi için 24 saat boyunca deniz üstünde devriye geziyor.

        HAVADAN KEŞİF YAPILIYOR

        Devam eden operasyonlar hakkında bir açıklama yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, "Arazide havadan bir polis keşif helikopteri, 3 kobra helikopter, karadan ise çok sayıda zırhlı araç ile Bingöl, Muğla ve İzmir'den gelen özel harekat polislerinin yanı sıra Muğla ve İzmir'den arazi eğitimi alan çok sayıda komando ekibi bölgeyi tarıyor. Şu anda 300'e yakın kişi bölgede çalışma yapıyor. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşacağız" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ