Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tutuklanan Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın kardeşi soyadını değiştirmiş

        Darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın ağabeyinin soyadını değiştirdiği, FETÖ/PDY yürütülen soruşturma kapsamında el konulan Kaynak Holding bünyesinde üst düzey yönetici olarak çalıştığı ortaya çıktı.

        15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin önlenmesi sonrası Edirne Sıkıyönetim Komutanı olarak atanacağı iddia edilen 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Ardından Tuğgeneral Hidayet Arı ve çevresi ile ilgili soruşturma genişletildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Tuğgeneral Arı'nın ağabeyi Ayhan'ın, Arı olan soyadını Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından eşinin soyadı olan 'Kelebek' olarak değiştirdiği belirlendi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ait usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen yıl Nisan ayında gözaltına alınan Ayhan Kelebek'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. FETÖ/PDY yürütülen soruşturma kapsamında örgüte mali kaynak aktardığı gerekçesi ile kayyım atanan Kaynak Holding bünyesinde, birçok sınava yönelik yayınlar hazırlayan şirkette üst düzey yönetici olduğu da belirlenen Ayhan Kelebek'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan kardeşinin terfisini etkilememek ve aralarındaki bağın ortaya çıkmaması için soyadını değiştirdiği ileri sürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ