Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Partili Nihat Öztürk: Darbeciler Okluk Koyu'nda zaman kaybetmiş

        Darbe girişimi gecesinde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk "Darbeciler Tayyip Beyin Okluk Koyu'nda kaldığını zannetmişler. Orada zaman kaybetmişler. Otele geldiklerinde 45 dakika önce Tayyip Beyi göndermiştik" dedi.

        15 Temmuz gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte otelde bulunan AK PArti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı.

        Nihat Öztürk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayı öğrenmesine rağmen soğukkanlılığını koruduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

        "Marmaris'te yaşıyorum ben. Evim orada. O gün akşam 21.00 sularında eşimle yemekteydik. Köprüyü kapatma hadisesi basına düşünce ve uçakların alçaktan uçuş yaptıklarını öğrenince darbe olduğunu anladık. Cumhurbaşkanımızın kaldığı otelin sahibi arkadaşımdı. Orada olduğunu biliyoruz ama rahatsız etmiyorduk. Kendisini arayarak 'Tayyip Bey otelde mi?' dedim. Korkmuştu ve cevap veremedi ve beni otele çağırdı. Yolda giderken genel sekreterimiz beni arayarak Tayyip Beyin beni otelde beklediğini söyledi. 21.45 sularınsa gittim. Tayyip Bey insanların ne yaptığını sordu. Teşkilatlar toplanıyor efendim deyince 'Nereye topluyorsunuz' deyince otelin önüne dedim. 'Tamam sende başlarına geç' diyerek soğukkanlı bir şekilde cevap verdi. Marmaris'te ayrı ayrı 3-4 komutanlık var. Nereden neyin geleceği tahmin edemiyoruz. Helikoptere güvenemiyorsunuz. Böyle güven karmaşasının olduğu bir ortamda Cumhurbaşkanımız metanetiyle birlikte olayı kontrol ettiğini söyleyebilirim. Rodos, Yunan adaları bize 15 dakika. En ufak bir endişesi olsa ki ima dahi etmedi, gidebilirdi. Rodos'a gitse 15 dakika sonra hiçbir güvenlik problemi kalmazdı. Ama o halkın arasında olayı idare yöntemini seçerek İstanbul ve Ankara'nın güvenli ortamını yakalamaya çalıştık. Dalaman'da da öyle 2 havalimanı var, güvenemedik. Askeri birlikler var, hava ve deniz üssü var. Marmaris emniyet amirimizle kontak kurduk. 6 kişiyle beraber oradaki güvenliği sağlamaya çalıştı. Biz içeri girdiğimizde 15 genç çocuk 'Abi biz sizi koruyamayız' dedikleri zaman biz 'korunmaya gelmedik' dedik. Biz sayın cumhurbaşkanına siper olmayı gitmiştik oraya. Ama mevlam onların yapmış olduğu bu alçaklığı yanlarına bırakmadı."

        "TAYYİP BEYİN OKLUK KOYU'NDA KALDIĞINI ZANNETMİŞLER"

        Cumhurbaşkanı'nın CNN Türk ekranlarındaki çağrısından sonra milletin sokaklara çıktığını vurgulayan Nihat Öztürk şunları söyledi:

        "Tayyip Beyi saat 00.15'te tahliye ettikten sonra önce Okluk Koyun'da kaldığını zannetmişler. Okluk Koyu'nda Cumhurbaşkanlığı'nın yeri var. Orada zaman kaybetmişler. Bizim oraya geldiklerinde, 45 dakika önce Tayyip Beyi göndermiştik. Ben ve beraberimdeki 2 bin kişi Marmaris'e vardığımız zaman otele baskın yaptılar. Cumhurbaşkanının ekibi oradaydı. Başka misafirlerde vardı otelde. Muğla'daki Valimize, albayımıza, komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize 'Son kurşunumuza kadar Sayın Cumhurbaşkanımızı koruyacağız' dediler. Onlarda eğer darbeci olsaydı olabilirlerdi, yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Helikopter kalktığında biz dahi nereye gideceğini bilmiyorduk. Havada karar verdi ki, hayatını düşünmeden milleti için işinin başında komuta etmeye devam etti."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ