Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Büyükçekmece'deki cinayetin şüphelileri yakalandı

        İstanbul Büyükçekmece'de kaçırdıkları Iraklı işadamını, ailesinden istediği 2 milyon doları alamayınca öldüren, parçalara ayırdıktan sonra valiz içinde boş bir araziye atan yabancı uyruklu 3 kişi havalimanında kaçmak isterken yakalandı.

        Büyükçekmece, Muratçeşme Mahallesi'nde 3 Temmuz 2016 günü boş bir arazide bir erkek cesedi bulunmuştu. Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'a götürülmüştü.

        Kayıp başvurularından yola çıkan polis, Iraklı bir aileye ulaştı. Polisin irtibata geçtiği aile İstanbul'a gelip kan verdi. Test sonucunda Irak'tan gelenlerin kan örneklerinin cesetle uyuşması üzerine kimlik belirleme işlemi tamamlandı.

        Başı olmayan cesedin Iraklı işadamı Mevlid Muhammed'e (39) ait olduğu ortaya çıktı. Bu sırada Muhammed Saleh isimli bir kişi, polise gidip arkadaşı Mevlid Muhammed'le birlikte kendisinin de kaçırıldığını söyledi.

        Muhammed Saleh, emniyetteki ifadesinde "Mevlid ve ben döviz bürosu açmaya karar verdik. Ortak olacağımız kişiyle bizi tanıştıran Iraklı aracılar bizi görüşmeye çağırdı. Silivri'de bir villaya gittik. İkimizi rehin alıp farklı odalara koydular. Mevlid'in ailesini arayıp fidye istediler. Daha sonra silah sesleri duydum. Sabah olunca beni arabaya bindirip başka bir adrese götürmek istediler. Kırmızı ışıkta durduğumuz sırada araçtan atlayıp kaçtım" dedi.

        Mağdur Muhammed Saleh'in verdiği ifade doğrultusunda harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kimliğini tespit etti. Teknik ve fiziki takip sonrasında yurtdışına çıkmak isteyen Kani A, (58) Tarık M, (20) ve Faruk A, (42) Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

        Zanlılar, götürüldükleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmedi. Şüphelilerin hepsinin ifadelerinde "O gün Mevlid'i villada gördüm. Ancak öldürüldüğünü bilmiyordum" diye konuştuğu belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ