Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siirt Üniversitesi'nde 15 kişi görevden uzaklaştırıldı

        Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında daha önce yayınladıkları senato ve rektörlük bildirileri ile darbe girişimini kınadıklarını ve şimdi de üniversitede çalışan personele yönelik bir soruşturma başlatıldığını belirtti.

        Prof. Dr. Murat Erman, "Soruşturma kapsamında ilk etapta 15 kişi açığa alındı. Bunların arasında 3 profesör, 2 doçent ve 6 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi ve 2 daire başkanı bulunuyor" dedi. (CİHAN)

        PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE 43 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da anayasal düzene, hükümete, demokrasiye ve millete karşı darbe kalkışması başlatıldığı belirtildi.

        Fiili saldırı ve tehdit yöntemleriyle kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığına işaret edilen açıklamada, "Süregelen bu açık tehdit dikkate alınarak Pamukkale Üniversitesinde görevli olan 43 akademik ve idari personel, kurumun ve devletin güvenliğini korumak amacıyla açığa alınmıştır." ifadesine yer verildi. (AA)

        DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE 3 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Sekreteri Kemal Abidin Öztürk'ün de aralarında olduğu 3 kişi açığa alındı.

        FETÖ'nün darbe girişimine yönelik 15 Temmuz sonrasında üniversite personeline yönelik yürütülen çalışmada, DEÜ Genel Sekreteri Öztürk ile bir profesör ve bir yardımcı doçent görevinden uzaklaştırıldı. DEÜ yetkilileri, bir profesörün de kendi isteğiyle emekliye ayrıldığı bilgisini verdi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ