Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Van'da içinde hasta bulunan ambulansa silahla saldırdılar

        Van'ın İpekyolu ilçesinde ambulansa silahlı saldırı düzenlendiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

        İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz yaptığı yazılı açıklamada, 21 Temmuz günü gece 22.20 sıralarında Hacıbekir Mahallesi'nde aldığı hastayı hastaneye ulaştırmaya çalışan ambulansın silahlı saldırıya uğradığını belirtti.

        İçinde 3 personel, hasta ve hasta yakınıyla seyir halindeyken ambulansa ateş açıldığını kaydeden Yanmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hasta götürmek üzere hareket eden ambulans ekibine silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda arka kabinde bulunan hasta yakını Maşallah Gül'ün (45) kafasına kurşun isabet etti. İlk müdahalesi için Gül, özel bir hastaneye ulaştırıldı. Yaralı Gül daha sonra 22.30'da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.Vatandaşımızın kafatasının sol kaş yukarısından kurşun sıyırıp geçmiş ve genel durumu iyidir."

        Sağlık ekiplerinin mahalleden hasta bir çocuğu hastaneye ulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Yanmaz'ın açıklamasında şöyle denildi: "Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ