Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Halk "demokrasi nöbeti" için meydanlarda
        1

        İstanbul'da Taksim Meydanı, Kısıklı, Saraçhane, Zeytinburnu, Esenler ve Bayrampaşa'da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto etti.

        2

        Kalabalık 'Demokrasi Nöbetine' devam ederken, zaman zaman alanlarda meşale yaktı.

        3

        Taksim Meydanı'ndaki aydınlatmalar kapatıldı ve kalabalık cep telefonlarının ışıklarıyla Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı eşliğinde karanlıkta görsel bir şov yaptı. Alandakiler, ayrıca çalınan Osmanlı Marşları'na da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu.

        4

        Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklama alanlardaki dev ekranlardan yansıtıldı. Kalabalık bu ekranlardan Erdoğan'ın açıklamalarını izledi.

        5

        Konya'da Mevlana Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye de, Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu seslendi. Davutoğlu, darbe girişimine tepki göstererek birlik, beraberlik mesajı verdi, ''Biz bu meydanları bu hainlere, bu haşaşilere bırakır mıyız'' dedi.

        6

        Balıkesir'de de tablo farklı değil. Darbe girişimi, meydanlarda protesto edilmeye devam ediyor.

        7

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İzmir'de de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar tarafından protesto edildi. Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, terörü lanetledi.

        8

        Bursa'daki vatandaşlar ise ellerinde bayraklarla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na koştu. Demokrasi nöbeti, binlerce kişinin katılımıyla sürüyor.

        9

        Manzara Türkiye'nin dört bir yanında aynı. Bingöl'de vatandaşlar Genç Caddesi'nde toplandı. Bingöl Belediyesi çalışanları, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek verdi.

        10

        Yalova'da demokrasi nöbeti için adres Cumhuriyet Meydanı. Binlerce vatandaş, çocuklarıyla birlikte nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

        11

        Çanakkale'de, İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atıyor.

        12

        Erzurum'da ise 15 Temmuz'dan bugüne kadar sokak ve meydanları boş bırakmayan Dadaşlar, şehitlerin aziz hatırası için okudukları 2 bin 71 hatmin duasını yaptı. Yakutiye Kent Meydanı'nı dolduran Dadaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahiler, getirilen salavat-ı şerife ve tekbirlerle demokrasi nöbetine devam ediyor.

        13

        Kahramanmaraş

        14

        Zonguldak

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ