Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Asker ve memurlara ihraç yolu

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        HABERTÜRK, 15 Temmuz askeri darbe girişimiyle deşifre olan FETÖ’ye karşı atılacak adımlara ilişkin “eylem planı”na ulaştı. Planın ayrıntıları şöyle:

        MEMURLARA İHRAÇ: Kamu kurumlarında açığa alınanların sayısı 60 bini aştı. Bunlar için “acele ihraç” kararı uygulanacak. Açığa alınan tüm memurlar ihraç edilecek. Toplu listeler yayınlanmayacak. İhraç kararı memurlara tebliğ edilecek. Tebliğde ihraç gerekçesi de açıklanacak.

        YARGI YOLU KAPATILIYOR: Memurların yargı yoluyla geri dönüşlerinin önü kapatılacak.

        MALLARINA EL KONULACAK: FETÖ’nün başta maden olmak üzere termik santral, okul, hastane, hayvan çiftliği gibi sektörlerde yer alan bütün işletmelerine el konulacak. Bunun ilk görüntüsü Bolu’daki bir dinlenme tesisine el konulmasıyla başladı.

        HASTANELER KAMULAŞTIRILACAK: Sağlık Bakanlığı, özel veya üniversite hastanelerini kamulaştıracak. Kamu ve özel hastanelerde çalışan doktor, hemşire, sağlık personeli ve 112 Acil Servis çalışanı dahil olmak üzere 5 bine yakın kişi görevden alınacak.

        EMEKLİLİK İŞLEMLERİ: Başta darbeci askerler olmak üzere FETÖ/PDY üyeliği tespit edilenlerin sosyal güvenlik ve emeklilik işlemleri masaya yatırılacak. Özellikle darbe girişiminden yargılanan ve hüküm giyen örgüt üyelerinin emekli olmasının mümkün olup olmadığına bakılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ