Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK 'asker elbiseli teröristlerin' sayısı ve oranını açıkladı

        HABERTURK.COM

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Asker elbiseli teröristlerin sayısı 8 bin 651, TSK'nın yüzde 1,5'idir" denildi.

        Açıklamada, darbe girişimine bin 214 askeri öğrenci, bin 676 er ile 5 bin 761 subay ve astsubayın katıldığı;35 uçak, 37 helikopter, 3gemi, 74'ü tank 246 zırhlı araçve 3 bin 992 hafif silah kullanıldı bildirildi.

        Genelkurmay'ın açıklamasında, "TSK'nın kahir ekseriyeti bu hain saldırıya şiddetle karşı çıkmıştır" denildi.

        Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

        "Sayın basın mensupları, Aşağıda sizlere gönderdiğim bilgiyi yorumlamak da sizlerin takdiri. TSK tek ve yedeği yok. Bizler Mustafa Kemal ATAÜRK'ün belirlediği istikamette yüce milletimizin emrinde yolumuza devam ediyoruz. Sizin de, kamuoyu nezdinde çok yukarılara taşıdığımız bu itibarı yeniden kazanmamızda bizlere destek vereceğinizden eminim.

        1. TSK içerisinde yuvalanmış, büyük çoğunluğu asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristler (FETÖ) tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen alçakça, kahpece gerçekleştirilen menfur darbe girişimine katılanlar ve kullandıkları devlet malı harp, silah, araç ve gereçleri belirlenmiştir.

        2. Yapılan incelemede;

        a. Milletimize, değerlerimize, yüce Meclisimiz başta olmak tüm kurumlarımıza asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ) sayısının 8.651 olduğu (1676’sı erbaş/er, 1214’ü Askeri Öğrenci.), bu sayının TSK personel mevcudunun % 1,5’ine tekabül ettiği, dolayısıyla TSK’nın kahır ekseriyetinin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmektedir.

        b. Kullanılan harp silah araç ve malzemelerinin TSK toplam mevcuduna oranı,

        (1) Uçaklarda % 7 (35 uçak bunun 24’ü muharip uçak),

        (2) Helikopterlerde % 8 (37 Helikopter bunun 8’i taarruz helikopteri),

        (3) Tank ve zırhlı araçlarda % 2,7 (246 Zh. Araç bunun74’ü tank),

        (4) Gemilerde % 1, (3 gemi)

        (5) Hafif silahlarda % 0,7 (3992 adet hafif silah)olduğu tespit edilmiştir

        3. Mazisi şan ve şerefle dolu, gücünü yüce Türk milletinden alan TSK içerisine sızmış illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ), ülkemize yaşattığı bu zillet ve rezalete katılan/destekleyenlerin ve kullandıkları araçların oranı genel olarak ortalama % 1.5 seviyesinde kalmıştır.

        4. TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. “Devlet namusumuzdur.” düsturuyla yola çıkmış olan bu vatanın evlatları bu yolda gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda edeceklerdir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ