Sami AKBIYIK / İSTANBUL
15 Temmuz’un ardından FETÖ’cülerin Harp Okulları’nda nasıl yapılandığı da gün yüzüne çıkmaya başladı. Çete mensubu olmayan öğrencilerin nasıl yıldırıldığını ve ayrılmaya zorlandığını, Harp Okulu’ndan 2013’te ayrılan Ufuk İmrek HABERTÜRK’e anlattı. 2010’da askeri liseden 2’ncilikle mezun olan İmrek’in eğitimi, Harp Okulu 3’üncü sınıfa kadar yolunda gitti. 120 disiplin puanı vardı, 3’üncü sınıfa 119 puanla başladı. Sonrasında arka arkaya cezalar almaya başladı. Onun tanımıyla: “FETÖ’cü komutanlar, kendilerinden olmayanları bir bir elemeye başladı.” Ardından baskılara dayanamayıp okuldan ayrılmak zorunda kaldı.
Bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan İmrek, o günleri şöyle anlattı: “Baskı olur. Ancak hep bir grup baskı görüyor, bir grup kayırılıyorsa sıkıntı vardır. Benim gibi FETÖ’cü komutanların baskısıyla askeriyeden atılmış veya ayrılmaya zorlanmış 2 bin kişiden oluşan bir platform var. Darbe için altyapı 2010’dan beri kuruluyordu. Bunun için önce FETÖ’cü olmayan öğrencilere baskı yapıldı, atılmaya başlandı. Ardından tazminatlar düşürüldü. Bıkanlar, tazminat ödeyip ayrılmaya başladı. Ben de ayrılırken 125 bin yerine 53 bin lira ödedim. Tazminatların ve hakkıyla kazandığımız itibarımızın iade edilmesini istiyoruz. Beklediğimiz tek şey adaletin tecelli etmesi.”
FUHUŞ İFTİRASI
Oğuz Bilgin de FETÖ baskısıyla okuldan atılanlardan: “Durup dururken iftira atılıyor ve sorgulanıyorduk. Bir defasında FETÖ’cü olmayanları fuhuş suçlamasıyla sorguya çektiler. Ancak bana cemaatle ilgili görüşlerim, sempati duyup duymadığım soruluyordu. Bizi yıldırarak okuldan attılar.”
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.