Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ baskısıyla Harbiye’den ayrılmak zorunda kaldılar

        Sami AKBIYIK / İSTANBUL

        15 Temmuz’un ardından FETÖ’cülerin Harp Okulları’nda nasıl yapılandığı da gün yüzüne çıkmaya başladı. Çete mensubu olmayan öğrencilerin nasıl yıldırıldığını ve ayrılmaya zorlandığını, Harp Okulu’ndan 2013’te ayrılan Ufuk İmrek HABERTÜRK’e anlattı. 2010’da askeri liseden 2’ncilikle mezun olan İmrek’in eğitimi, Harp Okulu 3’üncü sınıfa kadar yolunda gitti. 120 disiplin puanı vardı, 3’üncü sınıfa 119 puanla başladı. Sonrasında arka arkaya cezalar almaya başladı. Onun tanımıyla: “FETÖ’cü komutanlar, kendilerinden olmayanları bir bir elemeye başladı.” Ardından baskılara dayanamayıp okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

        Bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan İmrek, o günleri şöyle anlattı: “Baskı olur. Ancak hep bir grup baskı görüyor, bir grup kayırılıyorsa sıkıntı vardır. Benim gibi FETÖ’cü komutanların baskısıyla askeriyeden atılmış veya ayrılmaya zorlanmış 2 bin kişiden oluşan bir platform var. Darbe için altyapı 2010’dan beri kuruluyordu. Bunun için önce FETÖ’cü olmayan öğrencilere baskı yapıldı, atılmaya başlandı. Ardından tazminatlar düşürüldü. Bıkanlar, tazminat ödeyip ayrılmaya başladı. Ben de ayrılırken 125 bin yerine 53 bin lira ödedim. Tazminatların ve hakkıyla kazandığımız itibarımızın iade edilmesini istiyoruz. Beklediğimiz tek şey adaletin tecelli etmesi.”

        FUHUŞ İFTİRASI

        Oğuz Bilgin de FETÖ baskısıyla okuldan atılanlardan: “Durup dururken iftira atılıyor ve sorgulanıyorduk. Bir defasında FETÖ’cü olmayanları fuhuş suçlamasıyla sorguya çektiler. Ancak bana cemaatle ilgili görüşlerim, sempati duyup duymadığım soruluyordu. Bizi yıldırarak okuldan attılar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ