Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Süleyman Soylu: Merak etmeyin, Fetullah Gülen´i tıpış tıpış verecekler

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, darbe girişimi sonrası Rize Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Dünya ülkelerineFETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı gıyabi tutuklu Fetullah Gülen'in Türkiye'ye verilmesi için kampanya başlatmaları çağrısında bulunan Soylu, "Merak etmeyin, Fetullah Gülen'i tıpış tıpış Türkiye'ye verecekler" dedi.

        Trabzon'dan karayolu ile Rize'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, saat 22.15 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Türkiye'nin özgürleşmesini istemeyenlerin silahla, tankla, uçakla ay yıldızlı bayrağa kast ederek milleti sindirmek istediğini ifade eden Soylu, onların milletin, Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi ve ay yıldızlı bayrak sevgisinden haberdar olmadığını belirtti. Dünyada demokrasi, insan hakları, özgürlük ve hürriyet diyen ülkelere seslendiğini ifade eden Soylu, hiçbir ülkede Türkiye'de olduğu gibi kahramanlık, demokrasiye ve kendi seçtiklerine sahip çıkma anlayışının yaşanmadığını belirterek şunları söyledi:

        "Dürüst ve samimi olun. Bu hain ve alçak darbeyi ortaya getiren ve Türkiye'nin moralini, istikametini ve istikrarını bozmaya çalışan Fettullah Gülen denilen psikopatı, bu hain adamın Türkiye'ye verilmesi için dünyada kampanya başlatın. Bu dünyanın istikrarı için bunu yapın. Avrupa Parlamentosu; eğer içinizde biraz insan hak ve hürriyet bilinci varsa, eğer biraz demokrasi anlayışınız varsa, eğer biraz sandığa hürmet gösteriyorsanız yapacağınız bir tek şey var. Bu ülkede insanların üzerine tankla, F16'lar, helikopterler ve silahlarla giden mazlum ve demokrasi diyen insanları tarayan bu teröristlere eğer göz yumarsanız bütün dünya tarihi önünde mesul olursunuz. Merak etmeyin, Fetullah Gülen'i tıpış tıpış Türkiye'ye verecekler. İçinizi soğuk ve kalbinizi serin tutun. Bu caniliği, hainliğin ve alçaklığı gösterenlere Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın gördüğü en ağır cezayı verecektir."

        Konuşması sık sık ‘idam isteriz' sloganları ile kesilen Soylu, "Milletimiz ne derse o istikamette gitmeye mecburuz" cevabını verdi. Konuşması sırasında alanda fenalık geçiren bir kişi için ambulans isteyen Soylu, meydanlarda bekleyen vatandaşlar teşekkür ederek konuşmasını tamamladı ve Trabzon'a hareket etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ