Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa'da FETÖ operasyonu

        Hasan ATMACA/ ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 63'ü rütbeli asker, 166 şüpheli gözaltına alındı.

        4 KURUMA OPERASYON

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Şanlıurfa'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma aralıksız olarak sürdürülüyor. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına operasyon düzenledi.

        63'Ü ASKER 166 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

        FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu belirlenen kişilerin kurumdaki odalarında arama yapan ekipler 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında rütbeli 63, kişi DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde de 103 şüpheli olmak üzere 166 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        285 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

        Darbe girişiminin ardından Şanlıurfa'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 395 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 285'i tutuklandı. 23 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 34 kişi aranırken, hakkında gözaltı kararı bulunan 21 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor. Tutuklananlar arasında İhraç edilen 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpacan, 2 Kaymakam, 2 gazeteci, hakim, savcı ile rütbeli polisler bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ