Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Fatih Üniversitesi öğrencileri hangi okula nakil olacak?

        Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan veResmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname sonrası kapatılması kararlaştuırılan kuruluşlar arasında Fatih Üniversitesi de yer aldı. O günden itibaren merak edilenlerden birisi ise "FatihÜniversitesi öğrencileri ne olacak?" sorusuydu.

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan karar ile Fatih Üniversitesi öğrencileri için Üniversite arayışının devam ettiği, nakil olacakları üniversitelerin açıklanması halinde kamuoyunun aydınlatılacağı bildirildi.

        Fatih Üniversitesi öğrencilerinin nakil olacağı yeni devlet üniversitesinin belli olmasıyla birlikte kendi üniversitelerine ödedikleri miktarın, devlet üniversitesine ödenmeye devam edeceği bildirildi.

        Bu süreçte yaşanabilecek her türlü problemingarantörü olduğunu belirten YÖK yetkilileri, öğrencilerin mezun oldukları üniversitenin diplomasına sahip olacağını aktardı.

        Bu açıklamalarla birlikte toplam 14bin 219Fatih Üniversitesi öğrencisi, eğitim-öğretim hayatlarına devam edecekleri yeni üniversitelerinin açıklanmasını bekleyecek.

        DİPLOMALAR YERLEŞTİKLERİ ÜNİVERSİTEDEN VERİLECEK

        Diplomaların yerleştirildikleri üniversiteler tarafından verileceği, bu süreçte yaşanabilecek sorunların ise YÖK tarafından çözüleceğinin garantisini veren yetkililer, kontenjan arttırımı ile ilgili planlarının olmadığını dile getirdi.

        "Bu öğrencilerin diplomaları, yerleştirildikleri üniversiteler tarafından verilecektir. Bununla birlikte diploma eki ve transkriptlerinde önceki üniversitelerinde almış oldukları dersler belirtilecektir.

        Bu süreçte karşılaşılabilecek problemler, yerleştirme yapılan üniversitelerimiz ile birlikte çözülecektir.

        YÖK, geçtiğimiz yıl ciddi bir çalışma ve rasyonel bir politika izleyerek lisans programları için 22.778, ön lisans programları için 20.674 olmak üzere toplamda 43.452 kontenjan artışı gerçekleştirmiştir. Bu kapatılan üniversitelerin kontenjanları ise lisans programları için 9.148, ön lisans programları için 4.003 ve yetenek sınavıyla 160 olmak üzere toplamda 13.311’dir. Dolayısıyla YÖK’ün izlemiş olduğu bu rasyonel kontenjan politikasını bu aşamada değiştirmeyi doğru bulmuyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ