Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uşak Valisi Okur: Kamuda görevli 643 kişi açığa alındı

        Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı açıklamada, FETÖ'ye karşı il genelinde mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

        Operasyonlar kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 30 kişiden aralarında hakim, cumhuriyet savcısı, asker, polis, akademisyen, öğretmen, imamların bulunduğu toplam 26 kişinin tutuklandığını açıklayan Okur, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini kaydetti.

        Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürülen çalışma kapsamında da 323'ü milli eğitim müdürlüğünde olmak üzere 23 kamu kurumundan toplam 643 kişinin açığa alındığını ifade eden Vali Okur, detaylı çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası örgütle ilişkili özel eğitim kurumları, dernekler, yurtlar, ve gazetelere yönelik titiz bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Vali Okur, "Kamu kurumlarında bu yapıyla ilişkisi olanlar mutlak suretle tespit edilecek. Şu ana kadar 1 vakıf, 19 yurt, 6 özel okul, 4 dershane, 10 dernek, 1 sendika temsilciliği ile 2 gazete kapatıldı. FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden 15 gün geçti, bu süre zarfında tüm kurumlar üzerlerine düşeni yapıyor. Hemşehrilerimiz her gün kentin meydanlarında demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Bizim dışımızda yapılan açıklamalara vatandaşlarımızın itibar etmemesini özellikle istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ