Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kule'den Cumhurbaşkanı'nın uçağına: Şu an tamamen kontrolsüz bir durum var

        Gökhan ARTAN-ÖZEL

        15 Temmuz darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan ATA adlı uçakla ilgili yeni konuşmalar da ortaya çıktı.

        Kule görevlisi olan kadın kontrolör, yerde bekleyen ATA uçağına, "Şu an tamamen kontrolsüz bir durum var bekliyoruz. Bizde herhangi bir gelişme olması durumunda arayacağız ama çok uzun süreceğine benziyor" anonsu ile bilgi verdi.

        15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan TC-ATA adlı TK8456 sefer sayılı Gulfstream tipi uçak saat 01.43'de Dalaman Havalimanı'ndan İstanbul'a gelmek üzere kalkış yaptı.

        Biga etrafında tur atan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı saat 03.18'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. O gece Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile ATA uçağı arasında yaşananlarla ilgili yeni ses kaydı da ortaya çıktı.

        Yerde bulunan Gulfstream tipi ATA adlı uçak, Atatürk Havalimanı Kule'si ile iletişim sağlandığı frekans üzerinden bağlantıya geçti. Uçaktan, kadın kontrolöre, "Kolay gelsin ATA uçağından konuşuyoruz da durum ne zaman açılacak uçak içinde beklemedeyiz de" diye sordu.

        Kadın kontrolör ise, "Şu an tamamen kontrolsüz bir durum var. Bekliyoruz bizde herhangi bir gelişme olması durumunda arayacağız ama çok uzun süreceğine benziyor" cevabını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ