Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Zeybekci: O kuzgunu getireceğiz bu milletin önünde tüylerini yolacağız

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

        15 Temmuz akşamı hainlerin, milletin seçtiği, milletin adamı, cumhurun başkanı olan Cumhurbaşkanını hesap edemediklerini ifade eden Zeybekci, Cumhurbaşkanının işaretiyle, telefon mesajıyla sokaklara dökülen milyonların demokrasi destanı yazdığını söyledi.

        O gece, bayrağa aşık olan AK Parti'li, CHP'li, MHP'li vatan evlatlarının darbeye karşı durduğunu kaydeden Zeybekci, "Allah bu milletten razı olsun. Gelecek nesiller, bu altın nesli, Asım'ın neslini hiçbir şekilde ayırt etmeden, kahramanlar olarak anacaklar. Bu millet, dünya demokrasi tarihine geçecek, ileride anlaşılacak bu. Bu millet dünyada hiçbir milletin yapamadığı bir demokrasi destanı yazdı, milli irade destanı yazdı. Bin yıldır bu toprakları vatan bellemiş olan bu millete hep saldırdılar, kaç tane Haçlı seferleri düzenlediler." diye konuştu.

        Hainlerin başındaki Fetullah Gülen'in Türkiye'ye getirtilip hesap sorulacağını dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:

        "O Pensilvanya'da bu milletin çocuklarını katlettireni, 79 milyonu birbirine düşman ettireni, Peygamber ocağına pisleyeni, Türk Silahlı Kuvvetlerini karıştıranı Allah'ın izniyle getireceğiz, bu millete hesap verdireceğiz. O kahraman binbaşı vardı, hainlere bağırıyordu ya, (Ya devlet başa, ya kuzgun leşe) diye. O kuzgunu getireceğiz bu milletin önünde tüylerini yolacağız, merak etmeyin. Bu millete hesap verdireceğiz ona, her birinden hesap sorulacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, gazilerimizin kanı yerde kalmayacak. Benim insanıma, benim gencime, benim çocuğuma, benim kadınıma, benim yaşlıma, yiğidime kalkan ellerin her biri kırılacak.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete 'yürüyün' dediğinde arkasından bu milletin yürüyeceğini hainler hesap edemedi, edemezler. Onlar yürüyün dediği zaman arkalarından üç-beş çakal yürür, Cumhurbaşkanımız dediği zaman 79 milyon yürür. Bu demokrasi destanı AK Parti'nin destanı değildir. Bu demokrasi destanı, 79 milyonun destanıdır. AK Parti'lilerin, CHP'lilerin, MHP'lilerin destanıdır. Bütün Türkiye'nin destanıdır, Türklerin destanıdır, Kürtlerin destanıdır, Alevilerin destanıdır, Sünnilerin destanıdır, kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların destanıdır."

        Türkiye'de artık zalimlerin hükümran olamayacağını, milletin hükümran olacağını kaydeden Zeybekci, "15 Temmuz destanında millet, o hainlerin kendine layık gördüğünü elinin tersiyle itti. Dedi ki 'Sen kimsin? Demokrasi de benim, devlet de benim, ülke de benim, vatan da benim, bayrak da benim'. Artık demokrasi derdimiz bitti, demokrasi emin ellerde, millette. Hukuk da milletin ellerinde. Bayrak kaygımız, vatan kaygımız da yok." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ