Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Maçka'da teröre budama operasyonu

        Kenan TAŞKIN/TRABZON

        Ağaçlık ve dikenlerle kaplı alan orman işçileri tarafından traşlanıyor. Teröristlerin halen bu alanda saklanmış olabileceği ihtimaline karşı işçilere zaman zaman güvenlik kuvvetleri de gözcülük yapıyor.

        ORMAN İŞÇİLERİ BUDUYOR

        Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 19 Temmuz tarihindeki 3 polisin şehit olduğu, 5 kişinin de yaralandığı saldırın ardından teröristlerin kaçtığı ormanlık alanda orman işçileri ağaçları budamaya başladı.

        Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçede yaşanan 2 terör saldırısının da aynı bölgeden gelen teröristler tarafından düzenlendiğine dikkat çekerek, "Bu alan ilçenin tam karşısında ve çok yoğun ağaç ve dikenliklerin bulunduğu bir bölge. Bu yer Maçka ilçesi için açık hedef oluşturuyor. Bu alanda bir metre önünüzü görmeniz mümkün değil. Bu nedenle ilçeye bir tehdit oluşturan bu bölgenin budanması için gerekli çalışmayı başlattık. Orman bölge müdürlüğü ekipleri, bu alandaki yeşili traşlamaya başladılar. Çok geniş bir alan yaklaşık bir ay devam edeceğini sanıyoruz" dedi.

        HAİNLERE AVANTAJ SAĞLIYOR

        İlçede 2005 yılında yine aynı yerden gelen teröristler tarafından eylem yapıldığını belirten Kaymakam Pişkin, "İlçede bulunan bu ormanlık alan bu tür hainlerin eylem yapmaları ve kaçmaları için büyük bir avantaj oluşturuyor. Son eylemde kaçan teröristler de bu güzergahı kullandı. Belki hala buralarda saklanıyorlardır. Bu nedenle güvenlik kuvvetlerimizde budama yapılan yerleri sık sık kontrol ediyorlar. Bir daha terör olaylarının yaşanmaması için böyle bir karar aldık. İnsanlarımız bu alan yüzden sokakta bile tedirgin olabiliyor. Biz önleyici tedbirlerimizi almak durumundayız. Bu nedenle valimizin de oluruyla bu bölgeyi tamamen tıraşlamak için çalışmalara başladık. Bu bölgeyi ağaçlık ve dikenliklerden tamamen arındırana kadar traşlama devam edecek. Böylelikle buradan hiçbir tehdit unsuru barınamayacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ