Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Unakıtan bypass olacak

        Kalp rahatsızlığı ile ilgili tedavisine ABD'de devam etmek üzere Salı günü Cleveland şehrine gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tetkiklerini gerçekleştiren Cleveland Clinik'in dünyaca ünlü kalp ve damar cerrahisi biriminin doktorlarından Kardiyolog Dr. Murat Tuzcu, yapılan tetkikler sonucunda en uygun tedavinin bypass olduğunu düşündüklerini bildirdi. Dr. Tuzcu, "Damarları dar olan bir hastamıza baktığımız zaman ya ilaçla tedavi, ya stent takılması ya da bypass yöntemlerinden birini uygularız. Son 30

        yıldır bütün dünyanın edindiği tecrübe, delil ve bilimsel araştırmalara bakıyoruz. Bu açıdan baktığımızda Sayın Unakıtan'ın durumuna uzun vadede en sağlıklı, en verimli, en iyi tedaviyi sağlayacak yöntemin bypass cerrahisi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

        Dr. Murat Tuzcu, Bakan Unakıtan'ın ameliyattan sonra 5-10 gün içerisinde taburcu edilebileceğini söyledi. Tuzcu, genelde bu tür hastaların 2 ay içinde görevlerine geri dönebildiklerini belirterek, "Bu ameliyattan amaçlanan şey, Sayın Bakanın tam gaz işine dönebilmesi. Aynı tempo ile belki de daha güvenli bir şekilde işine dönebilmesi" diye konuştu.

        Yılda yaklaşık 3 milyon hastaya bakan ve 75 bine yakın ameliyat gerçekleştiren Cleveland Clinik, ABD'nin Cleveland şehrinde bulunuyor. Çeşitli hastalıkların tedavi edildiği geniş bir kompleksten oluşan grup, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ