Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'cü cezaevi çalışanları Nazlı Ilıcak'ın da kaldığı koğuşta harekete geçmiş

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteciler Nazlı Ilıcak ile Hanım Büşra Erdal'ın da konulduğu Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'nde 10 gün önce isyan çıktı.

        29 DHKP-C'linin kaldığı 2 koğuşta yataklar ateşe verildi. Polis ve cezaevindeki askerlerin müdahalesiyle isyan girişimi bastırıldı. 6 görevlinin yaralanmasıyla sonuçlanan girişimin ardından 29 DHKP-C'li mahkum Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner'in yürüttüğü soruşturmada, isyan girişiminin arkasında cezaevindeki FETÖ'cü personelin olduğu tespit edildi ve operasyon başlatıldı.Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner yönetimindeki ekiplerin yaptığı operasyonda, personel odalarında, evlerinde ve koğuşlarda arama yapıldı.

        Operasyon sonrasında cezaevi ikinci müdürü Ahmet Ö., cezaevi doktoru Alp Ç. ile personelden Hülya S., Uğur G., Enise E., Ümmü Ç., K.Dal, Ali B., Yusuf D., Hakan K. ve Hilal Y.''ın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge, cep telefonu, bilgisayar ve harddiske el konuldu. Koğuşlarda yapılan aramalarda ise örgüt mensuplarının bu alanları tam anlamıyla eğitim ve örgütsel faaliyetlerine müsait hale getirdikleri, her türlü örgütsel pankart ile yazışmaları rahatça hazırladıkları görüldü.

        El konulan belge ve bilgisayar kayıtları incelemeye alındı. Şüphelilerden Dr. Alp Ç., Uğur T., Hülya S. ve Ümmü Ç., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cezaevi İkinci Müdürü Ahmet Ö. ise mahkemeden serbest bırakıldı.

        "GİDİN ERDOĞAN'I VURUN" TALİMATI

        Emniyet ve savcılık, isyan girişiminin yaşandığı geceye ilişkin çarpıcı detaylara da ulaştı. İddialara göre mahkumları isyana teşvik eden ve onlara yardım eden cezaevi çalışanları "Neden askeri ve polisi öldürüyorsunuz. Gidin Erdoğan'ı öldürün" şeklinde talimatlar verdi. Bu talimat üzerine harekete geçen DHKP-C'li mahkumlar da isyanı başlattı. Yatak ve koğuşlardaki diğer eşyaları ateşe verdi.Amaçlarının cezaevini tamamen yakmak ve FETÖ'cü tutukluları kaçırmak olduğu öne sürüldü. Ancak polisin ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle isyan ve sonrasında düşünülen planın önüne geçilmiş oldu.

        DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ

        Ortaya çıkan görüntülerde 6 personelin yaralandığı ve onlarca kişinin ölümden döndüğü gözler önüne serildi. Görüntülerde 2 koğuşun tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği tespit edilirken, sağlam eşya kalmadığı da görüldü. Soruşturmayı genişleten emniyet ve savcılık şimdi isyan talimatını cezaevindeki personeli kimlerin nasıl verdiğini araştırıyor.

        BAKAN BERAT ALBAYRAK UYARMIŞTI!

        25 Temmuz Pazartesi günü Habertürk TV'de canlı yayında Veyis Ateş'e konuşanEnerji Bakanı Berak Albayrak,cezaevinde yaşanan intiharlara dikkat çekerek, buradaki personel konusunda uyarı yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ