Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de 15 Temmuz'da darbe karşıtlarına ateş eden kişi tutuklandı

        İzmir'de15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara tabancayla ateş eden ve camide sela okunmasına kızan 5 kişi gözaltına alındı. Olayda tabanca kullanan ve evinde 1 dolar bulunan Metin Arslan tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada Metin Arslan'ın tabancayla ateş etttiği anlarının görüntüleri de ortaya çıktı.

        Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Karşıyaka İlçesi'nde bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, tepki göstermek için sokağa çıktı. Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde Türk bayraklarıyla sokağa çıkan vatandaşlara tepki gösteren 5 kişiden biri, kalabalığın üzerine tabancayla ateş etti.

        Ali Gürsu'yu (38) yaralayan saldırganlar, ardından Bostanlı Camisi'ne giderek sela okunmasına tepki gösterdi. 'İmamlar nerede, Tayyip nerede' diye bağıran saldırganlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

        SİLAHLA ATEŞ AÇAN KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Tabancayla ateş eden kişinin Metin Arslan (43) olduğunu tespit eden polis, gözaltına aldı. Arslan'ın evinde yapılan aramada 1 dolar ele geçirildi. Saldırganlardan Metin Arslan, C.G.B. (36), A.C. (24), C.C.A. (30) ve S.K (32) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Metin Arslan, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'kamu kurumu ve kamu kurumu niteliğinde bulunan meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'kasten silahla yaralama' suçlarından tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ