Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'da protesto edildi

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi

        Başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bölgedeki illerde saldırılarıyla son zamanlarda güvenlik görevlilerin yanı sıra birçok sivilin de yaşamını yitirmesine neden olan terör örgütü PKK, bugün Türk bayraklı yürüyüşler ve basın açıklamaları ile protesto edildi.

        Terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirmek ve terör saldırılarının sona ermesi için cuma namazı sonrası başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bölgelerdeki illerde düzenlenen Türk bayraklı yürüyüşler ve basın açıklamalarına çok sayıda vatandaş katıldı.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cuma namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'yı protesto etti.

        Elazığ'da da cuma namazı sonrasında vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek Türk bayraklarıyla Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü.

        Mardin, Bingöl, Siirt ve Batman'da da cuma namazı sonrasında, sivil toplum kuruluşları terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek tepkileriniaktardı.

        ELAZIĞ'DA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

        Elazığ'da Cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce vatandaş, "Teröre lanet" yürüyüşü düzenledi.

        Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 3 polisin şehit düştüğü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle "Teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. Cuma namazı sonrası düzenlenen yürüyüşe 7'den 70'e binlerce Elazığlı katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar Türk bayrakları taşıyıp, sloganlar atarak Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

        Elazığ'da PKK terör örgütü tarafından menfur bir bombalı saldırı meydana geldiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Bu saldırı neticesinde Emniyet Müdürlüğümüzde 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 217 vatandaşımızda yaralandı. Bugün şehitlerimizi memleketlerine defnedilmek üzere uğurladık. Yaralı kardeşlerimizin çok şükür durumları iyi. 5 tane farklı hastanemizde kalan yaralı sayımız 80'nin üstündedir. Bunların içinde TIR şoförü olan kardeşimizin durumu kritiktir" dedi.

        "Vatanı böldürmeyeceğiz"

        Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda 3 polisin şehit olduğunu ifade eden AK Parti milletvekili Tahir Öztürk, saldırıların Elazığ'ı yıldırmayacağını söyledi.

        Elazığ'ın dün devletine sahip çıkan bir millet ve şehir olduğunu gösterdiği belirten milletvekili Ejder Açıkapı, teröristler bomba patlatsa bile vatanı onlara böldürtmeyeceklerini ifade etti.

        Türkiye zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ise, "Türkiye aynı anda 3 ayrı örgüte karşı mücadele vermektedir. Bu mücadelenin ortaya çıkardığı bir takım sıkıntılar vardır. Ama biz o örgütleri yendik, yine yeneceğiz" diye konuştu.

        Türkiye'nin bileğini 15 Temmuz'da bükmek isteyenlerin olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, dün Elazığ'ın bileğini bükmek isteyenlerin yok olacağını dile getirdi.

        Kitle, konuşmaların ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, dağıldı. (İHA)

        SİİRT'TE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

        Siirt'te çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılan vatandaşlar, terör örgütleri PKK, FETÖ, IŞİD ve PYD'ye lanet okudu.

        Siirt'te faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarınca "teröre tepki" yürüyüşü düzenlendi. Cuma namazı sonrası Sancaklar Çarşı Camii önünde toplanan kalabalık, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Medeniyet Gençliği Platformu Yöneticisi Zekeriya Butur, Van, Elazığ ve Bitlis'te 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olacağını anlatan Butur, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını vurguladı.

        "TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA FARK YOK"

        15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan ve milletin evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir farkın olmadığına dikkat çeken Butur, şunları kaydetti:

        "FETÖ'cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır."

        "BİZ BURADAYIZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

        Milletin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini de anlatan Butur, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, 'Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.' Lanet olsun PKK'ya, FETÖ'ye, DAİŞ'e, PYD'ye, tüm terör örgütlerine. Lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara. Lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız, hep birlikte Türkiye'yiz."

        Grup, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı. Etkinliğe AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililer de destek verdi. (İHA)

        ERZURUM'DA STK'LARDAN TERÖRE TEPKİ

        AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ve 17 STK'nın ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasıyla terör kınandı.

        AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ve 17 STK'nın katılımıyla Narmanlı Cami avlusunda yapılan basın açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen'in yanısıra sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

        Açıklamayı yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, teröre sert tepki göstererek, "Van, Elazığ ve Bitlis'te yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz başarsz darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz'da Gazi meclisimizi bombalayan, millet evlatları karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır vatanımızın her yanında masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur" dedi.

        Terörün hüsrana uğrayacağını ifade eden Yeşilyurt, "İhanet şebekeleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır" diye konuştu.

        Açıklamanın ardından terör olaylarında şehit olanlar için Müftü Vekili Celal Büyük tarafından dualar edildi. (İHA)

        BİNGÖL'DE STK'LAR TERÖRE TEPKİ TOPLANTISI YAPTI

        Bingöl'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil Toplum İnisiyatifi, teröre tepki göstererek, "Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, 'Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.' Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir" dedi.

        Bingöl'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil Toplum İnisiyatifi, "Teröre karşı tek ses, tek yürek" sloganıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve vatandaşların da destek verdiği açıklamada inisiyatif adına metni okuyan Rauf Savaç, Van, Elazığ ve Bitlis'te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadıklarını söyledi. 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan ve millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir farkın olmadığını vurgulayan Savaç, "Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır" dedi.

        "HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞARILI OLAMAYACAK"

        FETÖ'cü terör örgütüyle Türkiye'yi parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesinin yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirdiğini kaydeden Savaç, şunları söyledi:

        "İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarında sanki bugünümüzü anlatmıştır. Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. 780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır. Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür."

        Tüm terör örgütlerine ve onların ağababalarına seslendiklerini kaydeden Savaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Buradan hep birlikte sesleniyoruz, 'Öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.' Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit birer yurttaşları olarak, hükümet olarak terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız, kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz."

        Açıklamanın ardından terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup, olaysız dağıldı. (İHA)

        ARDAHAN'DA TERÖR SALDIRILARI KINANDI

        Ardahan'da AK Parti il teşkilatı ve STK'lar Cuma Namazı çıkışı terör saldırılarını kınadı.

        Son günlerde Van'da, Elazığ'da ve Bitlis'te gerçekleştirilen hain terör saldırıları Cuma saatinde cami içerisindeki dualarla, Cuma çıkışı ise yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

        Cuma Namazı sonrasında toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Ak Parti Ardahan ilçe başkanı Fahrettin Görmüş son günlerde meydana gelen terör saldırılarına tepki gösterdi. Görmüş, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst akılın piyonu olduklarını söyleyerek şunları kaydetti;

        "Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst akılın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz'da gazi Meclisimizi bombalayan, milletine karşı silah kullanan üniformalı teröristlerle yıllardır ortak vatanımızı her yanında ve Van'da, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdikleri saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır.

        Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini milletimizi tanıyan herkesin bilmesi gerektiğini söyleyen Görmüş, ''Millet olarak teröriste ve terörist eylemlere karşı tefrikaya düşmeden 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazırız. Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendilerini siper ederek tarih yazan aziz milletimiz Terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Tüm terör örgütlerine, onların ağa babalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz; Türkiye hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir."

        Terör saldırılarına tepki gösteren kalabalık daha sonra sessizce dağılırken, basın açıklamasına çok sayıda vatandaşta alkışlarla destek verdi. (İHA)

        MARDİN'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA TEPKİ

        Mardin'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, cuma namazı çıkışında terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mahmut Yavuz, PKK'nın halkın düşmanı olduğunu belirterek, "Millet olarak FETÖ'ye ve darbe girişimine direndiğimiz gibi teröre ve vahşi saldırılara da boyun eğmeyecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz" dedi.

        Mardin'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, PKK'nın son zamanlarda gerçekleştirdiği kanlı eylemlere tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Fuat Yağcı Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan eyleme halk yoğun ilgi gösterdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Yavuz, "Son günlerde artan kaba, kör ve vahşi terör eylemleriyle millet olarak bizi bıktırmak, yıldırmak ve pes ettirmek isteyenlere halkımız olarak buradan cevap veriyoruz. Bu vahşi eylemler karşısında dağılmayacağız, susmayacağız ve korkmayacağız. Bu terör eylemlerini yapan kişilere, örgütlere ve ülkelere sesleniyoruz, sizin maskeniz düşmüş ve suçüstü halinde çıplak olarak yakalandınız" diye konuştu.

        PKK'nın halkın dostu değil düşmanı olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

        "Siz bu halktan nefret ediyor ve düşmanlık yapıyorsunuz. Siz düşman ülkelerin ve şer odakların piyonusunuz. Halkımız size asla boyun eğmeyecek ve oyunlarınıza alet olmayacaktır. İnsanlarımız terör ve şiddet yüzünden büyük bedeller ödedi ve maalesef ödemeye devam etmektedir. Irkçılık adına, kabilecilik adına, mezhepçilik adına, hizipçilik adına her gün yeni kurbanlar vermekteyiz. Bizim hesabımıza ölmeyiniz ve öldürmeyiniz. İnsanlarımız evlatlarını, ticaretlerini, meskenlerini ve sağlıklarını kaybetmekte ve büyük acılar yaşamaktadır. Tuzaklanmış yollar, bomba yüklü araçlar ve şeytanın dahi aklına gelmeyen yöntemlerle girişilen patlamalarla kime hizmet edilmektedir? Bu patlama ve bombalar, bu silahlı eylem ve tuzaklar Kürt'ün de, Türk'ün de, Arap'ın da faydasına olmadığına göre bunu yapanlar kimlere hizmet etmektedir" diye konuştu.

        Herkesin taleplerini hukuk içinde ifade ederek, şiddeti dışlaması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

        "11 Temmuz 2016'da PKK'nin eylemleri durdu. 15 Temmuz 2016'da FETÖ darbe teşebbüsünde bulundu. 19 Temmuz 20016'da PKK kanlı ve kaba saldırılarına tekrar başladı ve başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere terör saldırılarına hız verdi. Eylemlere darbe haftasında ara verilmesi ve darbenin püskürtülerek FETÖ'nün akim kılınması anlaşıldıktan sonra tekrar başlaması oldukça düşündürücüdür. Millet olarak FETÖ'ye ve darbe girişimine direndiğimiz gibi teröre ve vahşi saldırılara da boyun eğmeyecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Mardin'deki sivil toplum kuruluşları olarak, adı ve amacı ne olursa olsun, şiddet ve silahın arkasına sığınılarak sivilleri ve masum insanları hedef alan her eylemi şiddetle kınıyoruz."

        Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. (İHA)

        ADIYAMAN'DA STK'LARDAN TERÖRE TEPKİ

        Adıyaman siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ortak bir basın açıklaması yaparak, teröre ortak tepki gösterdi.

        Adıyaman'da 28 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin ortak imzasıyla yayınlanan ortak bildiride Van, Elazığ, Bitlis'te ki terör saldırılarına tepki gösterildi.

        Ortak yayınlanan metinde şu ifadeler yer aldı:

        "Van, Elazığ ve Bitlis'te, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

        Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında Milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır.

        15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır.

        15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur.

        Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir.

        Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır.

        FETÖ'cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, Milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir.

        İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz Milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır.

        Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil Milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır.

        780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır.

        Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür. Bir olduk, birlik olduk, birlikte Millet olduk. Devletimizin ismi olan 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni birlikte kurduk. Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini Milletimizi tanıyan herkes bilir ve bilmelidir.

        Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız.

        Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz Milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

        Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.

        Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede, Millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyetinin eşit birer yurttaşları olarak, Hükümet olarak, terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız, kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz.

        Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız ve Türkiye'nin müreffeh ve aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceğiz.

        Lanet olsun PKK'ya, FETÖ'ye, DAİŞ'e, PYD'ye, tüm terör örgütlerine, lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara, lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere, biz buradayız, hep birlikte Türkiye'yiz." (İHA)

        GAZİANTEP'TE TERÖRE ORTAK TEPKİ

        AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, "781 bin kilometre vatan toprağı 79 milyon Türkiye vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünmez ve parçalanamaz. Kırmızı, beyaz renklerden oluşan bayrak hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolüdür." dedi.

        Özkeçeci, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve diğer partililerin yanı sıra vatandaşlar ile Gaziantep Ulu Cami'de cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Elazığ, Van ve Bitlis'te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınayan Özkeçeci, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı gösterilecek en anlamlı cevap olduğunu vurguladı. Özkeçeci, "Karanlık odakların taşeronları yurdumuzda bize hain tuzaklar kuruyorlar. İnşallah emellerine ulaşamayacaklar. Hiçbir zaman umdukları gibi olmayacak." diye konuştu.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ve terör örgütü PKK'nın aynı üst akıl tarafından yönetildiğinin anlaşıldığını belirten Özkeçeci, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan üniformalı teröristlerin yıllardır ortak vatanımızın her yanında, dün de Van, Elazığ ve Bitlis'te terör saldırısında bulunan eli kanlı teröristlerden hiçbir fark yoktur. Terör örgütünün isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanlığı değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de vatanın bölünmez bütünlüğünü, istikbalini ve istiklalini hedef almaktadır. 781 bin kilometre vatan toprağı 79 milyon Türkiye vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünmez ve parçalanamaz. Kırmızı, beyaz renklerden oluşan bayrak hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolüdür."

        Hiçbir terör örgütü ve çetenin Türkiye'yi bölemeyeceğini vurgulayan Özkeçeci, terör örgütlerinin bunu başaramayacağını, kardeşi kardeşe düşüremeyeceğini kaydetti.

        Milletin hiçbir ferdinin ölümden korkmadığına işaret eden Özkeçeci, "Bu ülkenin mayası esaret değil cesarettir, bunu herkes bilmelidir. Millet olarak 15 Temmuz ruhu ve birliğiyle teröre karşı koymaya hazırız. Milletçe terörle mücadelemiz karalılıkla sürecektir. Buradan teröristlere sesleniyoruz, yolunuz çıkmaz yoldur. Türkiye hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Kahraman güvenlik güçlerimizin arkasındayız. Terörle mücadeleden bir an bile dönmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceğini el birliğiyle aydınlatacağız. Terör örgütü PKK'ya, FETÖ'ye, DAEŞ'e ve onların taşeronluğunu yapanlara lanet olsun." ifadelerini kullandı. (AA)

        TRAKYA'DA TERÖRE TEPKİ

        Edirne'de yaşayan Göksel Örücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü teröre karşı Türkiye'nin büyük mücadele verdiğini söyledi.

        Ülkenin istiklal ve istikbal savaşı verdiğini belirten Örücü, şunları kaydetti:

        "Allah'ın izniyle inşallah bunları bitireceğiz. Terör örgütleri bir maşadır. Büyüklerimizin söylediği gibi üst akıl bunları kullanıyor ve her şekilde bizim üzerimize saldırıyorlar. Amaçları farklı gibi görünse de bunların maşasını tutan aynı kişidir. Dini ya da sol kökenli olsa da terör, terördür. Bunları üst akıl yönetiyor. Türk milleti ayağının altı, anlı öpülesi bir millettir. Çok büyük bir milletiz. Bu millet, 15 Temmuz gecesi Çanakkale'de vatanı savunan dedelerimizi gibi büyük bir savaş verdi. Terör örgütleriyle böyle mücadele edeceğiz. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik."

        İsmail Arabacıoğlu ise terörü lanetlediğini söyledi.

        Tüm siyasi partilerin görüş ayırmaksızın terörün bitmesi için birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini dile getiren Arabacıoğlu, "Bu millet her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde teröre tepki koymalıdır. Rahmetli Atatürkümüz bu devleti bu Cumhuriyet'i kurdu ülkemizin dağılmasını istemiyoruz. Terörü milletçe lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

        KIRKLARELİ;

        Kırklarelili Özkan Göçeri de, terörün her türlüsünü nefret ve şiddetle kınadığını bildirdi.

        Göçeri, Türk milletinin birlik ve beraberliği sonucu 15 Temmuz gecesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlediğini söyledi.

        Türk milleti olarak bu tür tablolarla karşılaşmak istemediklerini anlatan Göçeri, "Allah bize bu tür olaylar bir daha yaşatmasın. Eğer darbecilerin istedikleri olsaydı Türkiye'nin hali çok kötü olacaktı. İyi ki olmadı. Allah yardımcımız oldu. Bu birlik beraberlikle Türk milletine hiç bir şey olmaz. Bizde iman gücü var. Biz bu güçle tüm dünyaya karşı koyabiliriz" şeklinde konuştu.

        Esnaf Ufuk Karademir ise terörün bir an önce bitmesini istediklerini vurguladı.

        Türk milleti olarak her zaman terörün karşısında olduklarını aktaran Karademir, terör olayları duymak ve görmek istemediklerini aktardı.

        Birlik ve beraberlik içerisinde darbecilere ve tüm dünyaya iyi bir ders verdiklerini aktaran Karademir, terör olaylarının bir umutsuzluk olduğunu sözlerine ekledi.

        Zafer Pekal da, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini belirtti.

        TEKİRDAĞ;

        Tekirdağlı esnaf Hasan Bedel ise, Türkiye'nin son zamanlarda zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

        Terör olaylarını kınadıklarını ifade eden Bedel, "Ülkenin içinde yaşananlar belli, buna bir de terör olayları ekleniyor. Bunlar tabii bizi vatandaş olarak gerçekten çok derinden üzse de bizim teröre karşı her zaman dik ve makul duruşumuz devam edecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Her ne kadar üzülsek de Türkiye Cumhuriyeti karşısında terör yenik düşecektir" şeklinde konuştu.

        Vatandaşlardan Güven Aktürk de, terör eylemlerini lanetleyerek, "Yapanların ve yaptıranların Allah cezasını versin. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, bunun hesabını herkesten soracaktır. Gün gelecek bunlar hepsi hesabını verecekler, ülkeyi bu hale getirenlere lanet okuyorum" ifadelerini kullandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ