Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Direksiyon Erdoğan'da

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun-Ankara bölünmüş karayolu ile birlikte toplam 243 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Başbakan açılış sonrası 280 metre uzunluğundaki Paşapınarı Tüneli'ni makam araçını kendisi kullanarak geçti.

        Başbakan Erdoğan, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingin ardından Samsun'un Havza ilçesinde yeni açılan tüneller mevkisindeki toplu açılış törenine katıldı.Başbakanlık otobüsü ile Havza'ya giderken Kavak ilçesinde seçim bürosunun açılışını yapan Başbakan'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Burada bir vatandaşa sert davrandığı gerekçesiyle korumasını uyaran Başbakan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Havza ilçesinde vatandaşlar tarafından yolu kesilen Erdoğan, burada kısa bir konuşma yaptı.

        Daha sonra toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçti. Burada Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yol sayesinde 1 yılda 1.5 milyon TL tasarruf elde edildiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, "Samsun-Ankara yolunu böldük, canları birleştirdik. Bölünmüş yollarda kaza yüzde 66, yüzde 84 ölüm ve yüzde 55 de yaralanmada azalma oldu. 9 bin 358 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bütün bunları niçin yapıyoruz ? İnsanlarımızın mutluluğu, refahı için. Sevenleri birbirleriyle buluşturduk. Yolların kralı olmaz kuralı olur" diye konuştu.

        Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye için önemli, değerli hizmeti açmanın haklı gururunu yaşıyor, Samsun-Ankara Devlet Yolu'nun açılışını yapıyoruz. 243 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkezi yönetim, Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi'nin açılışlarını yapıyoruz. Yol medeniyettir. Gidemediğiniz, hizmet götürmediğiniz yer sizin değildir. Ülkemizin ulaşımını ayağa kaldırdık. Ayrım yapmadan bütün ulaşım alanında devrimlere imza attık. Samsun-Ankara karayolu 404 kilometre. Sarp'tan çıkıyoruz, Kapıkule'ye kadar artık bölünmüş yollardan gidiyoruz. Bu acaba aklımıza gelir miydi? Yorulmak bilmiyoruz. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Bu millete hizmet etmekten, hizmetkarı olmaktan güzel bir şey olabilir mi? Biz milletimizin efendisi olmaya talip olmadık, milletimizin hizmetkarı olmaya talip olduk. Bizim işimiz bu.'"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ