Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'nün iadesine ABD'den ilk yanıt

        TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ABD'li yetkililerle yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Bölgesel ve küresel terörün zirve yaptığı bir dönemde FETÖ'nün bu mücadeleden ayrı tutulamayacağını, eğer ayrı tutulursa küresel ve bölgesel terörle mücadelenin de zaafa uğrayacağını açık bir şekilde kendilerine ilettik. İlk aldığımız cevap 'iş birliği şeklindeydi" dedi.

        Özhan, AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep, Siirt ve Elazığ'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

        Düğün yerine en vahşice saldırıyı bir çocukla göze alan ele kanlı insanlara karşı gereken mücadelenin verileceğini kaydeden Özhan, bunun tıpkı 15 Temmuz'da devleti ele geçirenlere karşı milletin ve devletin verdiği cevap gibi olacağını belirtti.

        Kendisinin ABD'ye, FETÖ için giden ilk komisyonun başında bulunduğunu anımsatan Özhan, FETÖ'nün elebaşı ve lider kadrosunun ABD'de olduğunu açık bir şekilde yetkililere ifade ettiğini dile getirdi.

        Görüşme yaptıkları yetkililere, FETÖ'nün ABD için de ciddi bir yük olduğunu ilettiklerine işaret eden Özhan, şunları kaydetti:

        "Böylesi bir terör örgütünün lideri ABD'de kaldığı sürece Amerika-darbe ilişkisinin milletçe ciddi anlamda sorgulandığı ve sorgulanmaya devam edeceğini kendilerine ifade ettik. Türk-Amerikan ilişkileri tarihsel derinliği olan ilişkilerdir. Yapısal anlamda güçlü olan ilişkilerin, FETÖ tarafından rehin alınmaması gerektiğini söyledik. Bölgesel ve küresel terörün zirve yaptığı bir dönemde FETÖ'nün bu mücadeleden ayrı tutulamayacağını, eğer ayrı tutulursa küresel ve bölgesel terörle mücadelenin de zaafa uğrayacağını açık bir şekilde kendilerine ilettik. İlk aldığımız cevap 'iş birliği' şeklindeydi."

        Amerikan'nın FETÖ konusunda tercihe gitmeden karar vermesi gerektiğini aktaran Özhan, "Bizim Amerika ile iade anlaşmamız var. Bu anlaşma yıllardır, rutin şekilde uygulanmakta. Bizim Amerika'ya iade ettiğimiz sıradan bir terörist ile Fettullah Gülen'in bir farkı bulunmamaktadır. Aynı şekilde Amerika'nın bize teslim ettiği sıradan suçluyla Fettullah Gülen arasında fark bulunmamaktadır." ifadelerini kulandı.

        Özhan, FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmemesi halinde ilişkilerin zedelenebileceğini bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ