CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 54 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısının ardından Gaziantep'e geldi.
Yaşamını yitiren terör kurbanlarının yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, herkesin benzer olayların tekrarlanmamasını dilediğini belirterek, "Devlet dediğiniz kurumun bütün olaylara hakim olması, liyakatla yönetilmesi lazım. Bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma, insanlara yaşatmadan önlemesi lazım. Görülen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var, ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır" dedi.
Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde beraberinde partili milletvekilleriyle birlikte Gaziantep'e geldi. 54 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısı ardından kente gelen Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetini kent girişinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve STK temsilcileri karşıladı. Birlikte yemek yedikten sonra, geçen cumartesi gecesi merkez Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi'ndeki kına gecesinde canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler için aynı mahallede bulunan Pervarililer Derneği'ne giderek taziye ziyaretinde bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile HDP milletvekili İbrahim Ayhan, ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu ziyarette Kılıçdaroğlu, terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziye dileğinde bulunup, dua etti.
Patlamanın olduğu sokağın yakınında bulunan taziye çadırlarını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Kılıçdaoğlu, daha sonra geçen cuma günü Bitlis'te şehit olan uzman çavuş Adem Özen'in ailesini Dumlupınar Mahallesi'nde ziyaret ederek taziyede bulundu.
Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyeti daha sonra Zeugma Mozaik Müzesi'ne giderek burada gazetecilere açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaptığı kısa açıklamada canlı bomba saldırısında ölenlere rahmet diledi ve bugün Kilis'e roketler düştüğünü ve şehitler bulunduğunu hatırlatarak şöyle dedi:
"Doğu'dan yine acı haberler geldi. Biri üsteğmen olmak üzere şehitlerimiz var. Kilis'e düşen mermiler var. Bütün bunlara baktığımız zaman gerçekten de son derece üzgünüz. Yakınlarını kaybeden aileler emin olun duyduğumuz şeyleri bize tekrar ifade ettiler; 'Biz bu acıları yaşıyoruz başkaları bu acıları yaşamasın ne olursunuz önlemini alın' diye. Tüm bu olaylar olurken bir şey unutmayalım; devlet dediğiniz kurumun bütün olaylara hakim olması lazım, liyakatla yönetilmesi lazım. Bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma, insanlara yaşatmadan önlemesi lazım. Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var, ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır ve bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konulmaz."
Kılıçdaroğlu, Gaziantep Valiliği ile bazı STK'ları da ziyaret ederek kentteki temaslarını sürdürecek.
DHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.