Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'nün kapatılan okullarına şehitlerin ismi veriliyor

        Darbe girişimi ve Paralel Devlet Yapılanması'nın faili Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek sağlayan birçok eğitim kurumununkapatılıpMilli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesiyle birlikte bu kurumların yeni isimleri konusu da netleşmiş oldu. BazıMilli Eğitim Müdürlüklerinin aldığı karara göre bu okullara darbe girişimini önlemek isterkenşehit olan kişilerin ismini verildi.

        Bu kararlara göre;

        Elazığ'da yer alan Yavuz Selim Koleji'nin yeni ismi, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiseri Eyüp Oğuz'un adı ile anılacak. Okulun yeni ismi, Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geçecek.

        Sivas'ta bünyesinde 6 okulbulunduran Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları'nın2 okulunun yeni isimleri ise, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin ile yaşayacak. Okulların yeni isimleriŞehit Recep Gündüz Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve Şehit Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi olarak anılacak.

        İstanbul'da FETÖ mensuplarının darbe girişimini önlemek isterken hayatını kaybeden 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın ismi, 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'in adını taşıyan Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki ilk ve ortaokulda yaşatılacak. Kenan Evren İlkokulu ve Ortaokulu'nun ismi,15 Temmuz Şehidi Askeri Çoban İlkokulu ve Ortaokulu olarak değiştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ