Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'de istifayı kabul etmeyenler ihraç ediliyor

        AK Parti, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen teşkilat yöneticilerinden önce istifalarını istiyor, istifa gerçekleşmezse ihraç mekanizmasını harekete geçiriyor. Bu kapsamda son merkez yürütme kurulunda (MYK) 4 belediye başkanı partiden uzaklaştırıldı. Bundan sonraki MYK toplantılarında da gelen raporlar doğrultusunda ihraçlar gerçekleştirilecek.

        17-25 Aralık sürecinin ardından Bank Asya’ya para yatıranlar, FETÖ’nün iletişim amacıyla kullandığı ByLock gibi kriptolu programları kullananlar, FETÖ’nün özel organizasyonlarına katılmayı sürdürenler, çocuklarını 17-25 Aralık sonrasında FETÖ’nün okullarında okutmaya devam edenler kesinleşen listelere alınacak. AK Parti, son yapılan MYK toplantısında Konya Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ile Nevşehir merkeze bağlı Nar Belde Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’un partiyle ilişkilerinin kesilmesine karar vermişti. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran ile Giresun Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme de ihraç edilmişti. Bunun yanı sıra AK Parti, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen isimlere “İstifa et, yoksa ihraç ederiz” diyerek, mesaj gönderiyor. Bu çerçevede çok sayıda ismin AK Parti’den istifa ettiği biliniyor. İstifa etmeyenler için ihraç süreci başlatılıyor.

        İHRAÇLAR SÜRECEK

        Güvenilen taşra yöneticilerinin şüpheli kişilerle ilgili kişisel görüşlerini alan AK Parti, belediyelerle ilgili raporları yerel yönetimler başkanlığına, teşkilat ile ilgili raporları da teşkilat başkanlığına ulaştırıyor. Tasnif edilen raporlar, MYK’da Başbakan Binali Yıldırım’a sunuluyor. Bu kapsamda ihraç işlemleri yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de kesinleşen listeler peyderpey MYK’ya gelecek. Buradan çıkacak kararlar ile ihraçlar gerçekleştirilecek.

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ