Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ilk trafik

        Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sayıda yabancı devlet adamıyla yaptığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde araç yoğunluğu başladı. İBB trafik verilerinden edinilen bilgiye göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde öğlen saatlerinde yoğun araç trafiği yaşanırken Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde ise vatandaşların selfie için durmaları trafik yoğunluğuna neden oluyor.

        Hafta sonunun en sakin saatlerinde İstanbul'un diğer birçok mevkisinde yollar bombaşken Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün "selfie" trafiğine giren bazı vatandaşlar, sosyal medyada mobl uygulamalar üzerinden yol durumu ve yorumlarını paylaştı.

        YENİ ÇİFT KÖPRÜ ÜZERİNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

        Düğün öncesinde konvoy halinde köprüye gelen Hatice-Abdullah Turan çifti, araçlarından inerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

        AA muhabirine iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyleyen damat Abdullah Turan, "Allah devletimize zeval vermesin. Gerçekten çok büyük bir hizmet. Harika bir köprüye kavuştuk, aynı zamanda evleniyorum. Bu anları torunlarımıza da anlatmak nasip olur inşallah." dedi.

        KÖPRÜDE HORON TEPTİ

        Eşiyle köprüde aracından inerek horon tepen Ali Haspolatlı da 3. köprünün Türkiye ve İstanbul'a hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bu çok anlamlı bir hizmet. Ülkemizin zor günlerinde birlik ve beraberlikle neler yapılabilineceğini devlet büyüklerimiz çok güzel ortaya koydu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Polis ekipleri, geçiş sırasında araçlarını durdurup çoluk çocuk fotoğraf çekip görüntü alanları trafiği aksatmamaları için uyarıyor.

        İLK KAVGA DA ÇIKTI

        Sürücülerin araçlarını durdurup selfie çekmeleri trafiği tıkayınca köprünün ilk kavgası da yaşandı. İHA'nın haberine göre, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmek isteyen bir sürücü, emniyet şeridinde durarak manzarayı izlemek istedi. Bu sırada arkadan gelen bir başka aracı korna çalarak sürücüye bağırmaya başladı. Araçtan inen iki kişi, emniyet şeridinde bekleyen aracın sürücüsünün üzerine yürüdü. Otomobil sürücüsü de araçtaki copunu alarak iki kişiye karşılık vermeye çalıştı. Araya giren diğer sürücüler kavganın büyümesini önledi. Sakinleşen her iki araç sürücüsü de olay yerinden ayrıldı.

        Ailesi ile emniyet şeridinde bekleyen şahıs, “Emniyet şeridini kestim diye inip beni dövmeye kalktı. Polis bana bekleyebileceğimi söyledi ama arkamdan gelen sivil aracındaki şahıs inip benim arabamı yumrukladı, yolu kesiyorum diye” dedi.

        Yolda kavga eden sürücüleri ayırmak için duran Kamyon sürücüsü ise “Hem emniyet şeridini kullanıyor hem de gelmiş adama vurmaya kalkıyor. Dengesizin teki işte saldırmaya çalışan. Böyle bir terbiyesizlik olabilir mi?” şeklinde ifadeler kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ