Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da havalimanına saldırı: Ölen ya da yaralanan yok

        Diyarbakır Bağlar İlçesi'nde bulunan havalimanına saat 24.00 sularında çevre yolu tarafından 4 adet roketatar atıldı. Saldırı sonrası bir araçla olay yerinden kaçtıkları söylenenterörist grubu yakalamak için güvenlik güçleri bölgede çalışma başlattı.

        ÖLÜ YA DA YARALI YOK, RUTİN UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR

        Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, küçük çapta hasar meydana geldiği bildirildi.Polis ekiplerinin incelemesinin ardından havalimanından rutin uçuşlara devam edildiği öğrenildi.

        Roketatarlı saldırı sonrası, havalimanında bulunan polis noktasına ateş açıldığı, buradaki polislerin desaldırıya anında karşılık verdiği ve 15 dakika boyunca sıcak çatışmanın yaşandığı öğrenildi.

        Veysi İPEK/ DİYARBAKIR

        VALİ AKSOY: HERHANGİ BİR CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

        "Her türlü tedbirler alındı. Helikopterler havada aşağıdaki terörist unsurlarayönelik çalışmalarınısürdürüyor. Özel harekat polsileri belirli noktalarda aramalarını yapıyor. Can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil. Saldırının roketle olup olmadığı balistik incelemeden sonra çıkar. İlk belirlemelere göre roketli bir saldırı olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bağlar bölgesindeki havalimanındaki polis noktasının olduğu bölgeye roketatarlı saldırı olduğunu değerlendiriyor. Bunun ayrıntıları çalışmalardan sonra netleşecektir.Uçuşlarla ilgili herhangi bir aksama söz konusu değil. Her türlü güvenlik planlaması yapıldı. Uçuşlar devam edecek.Havalimanında olan vatandaşlarımız vardı bölgede ancak herhangi bir yaralanma söz konusu değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ