Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kahramanmaraş'ta vatandaşlara hazır su dağıtımına başlandı

        Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan'da oluşturulan kriz merkezinin bazı ek tedbirler aldığını belirtti.

        Olay sonuçlanıncaya kadar vatandaşları temkinli olmaya davet eden Erkoç, şunları kaydetti:

        "Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz ve tespit çalışmalarımız sürüyor. Normalde içme suları il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından günlük kontrol edilerek rapor edilir. Tabii burada testlerde ortaya çıkmayan bir durum olabilir. Şu anda KASKİ ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmakta. Sorunun bir an önce nihai çözüme ulaştırılması yönünde gayret ediyoruz. Biz de ek tedbirler aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak bugün itibarıyla hazır su dağıtımına başladık. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, suyu kaynatarak içmeleri veya bizim dağıtacağımız hazır sudan kullanmaları yönündedir."

        Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak sorunun çözümü konusunda gayret sarf ettiklerini, ihmal varsa gerekenin yapılacağına işaret ederek, "Elbistan halkının gönlü rahat olsun. Bir an önce halkımızın sağlığına kavuşmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

        Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde dün geceden bu yana çok sayıda vatandaş, "Baş dönmesi, ishal ve bulantı" şikayetiyle hastanelere müracaat etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ