Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversite ek tercih ücreti hangi bankaya? Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme tercih işlemleri bugün 23.59'da sona erecek. Peki üniversite ek tercih işlemleri nasıl yapılır? Ek tercih ücreti hangi bankalara yatırılacak?Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        ÜNİVERSİTE EK TERCİH İŞLEMLERİ BUGÜNSONA ERİYOR

        2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, 2016-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 30 Ağustos 23.59'a kadar gerçekleştirebilecek.Adaylar, tercih için 24 program yazma hakkına sahip.

        2016-ÖSYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

        EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri bugün sona eriyor. Tercih işlemlerini yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden tercih işlemleri bittikten sonra 1 hafta içerisinde açıklanacak.

        EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

        Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılacaktır.

        EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ HANGİ BANKA?

        Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

        YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

        Tablo 3 Tablo 4
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ