Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de maganda kurşunuyla ölen Arif’in katili bulunamadı

        2013 yılının ilk dakikalarında, dedesinin İzmir Bornova’daki evinin çatısında havai fişek gösterisini izlerken nereden geldiği belli olmayan kurşunun hedefi oldu 11 yaşındaki Arif Dallı.

        Başından yaralanan 5’inci sınıf öğrencisi Arif, 9 gün direnebildi. Katili bulmak için kurulan özel ekip 1 kilometrelik alanda boş kovan aradı. Kurşunun geldiği açıyı belirleyen polis 63 evi didik didik aradı, ancak bir sonuç çıkmadı.

        “Her gün ‘Oğlumu kim öldürdü’ diye düşünerek yaşıyorum” diyen baba Şerafettin Dallı, katilin hâlâ bulunamamasına isyan etti.

        3.5 yılda gözyaşlarının dinmediğini söyleyen Dallı, yaşadıklarını şöyle anlattı: “3.5 yıldır o evin önünden geçemiyorum. Her gün mezara gidip ‘Katilin bulunacak’ diye oğluma söz veriyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım istiyorum. Katil bir gün muhakkak ortaya çıkacak. Ya vicdanı ağır basacak ya da polise yakalanacak.

        ‘TANIK DİNLENMEDİ’ İDDİASI

        6 ay önce gelen biri, oğlumun ölümüne neden olan kişiyi tanıdığını söyleyip ateş ettiği yeri gösterdi. Polise anlattım. Büyük umutla beklerken, o kişinin ifadeye bile çağrılmadığını öğrendim. Polis ihbarcının söylediklerini dikkate almalı.”

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ