Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Devlet Bahçeli: Adımız Türk, soyadımız zaferdir

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin, "İhtiyaç ve mağduriyetler ikinci bir deri gibi milli bünyeye yapışsa da, karanlık bastırıp önümüzü kapatsa da, zafer Türk milletiyledir. Zafer önce kafada kazanılır, sahada kararlaştırılır, birlik şuuruyla kaynatılıp tarihin sayfalarına kanla kaydedilir. 30 Ağustos işte budur. Unutulmasın ki, adımız Türk, soyadımız zaferdir. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum" dedi.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter adresinden 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: "Zafer; bir milletin var olma iddiasının, geleceği kavrama ve kavuşma azminin övünç madalyası, yüksek değer ve simgesidir. Ve hak edilmelidir. Savaş meydanlarında düşmanı yenmek askeri başarıdır. Bir başarıyı zafer yapan bağımsızlığa duyulan emsalsiz inanç ve sadakattir. Tarih, milletlerin zaferleriyle doludur. Ancak muzafferliğin en çok yakıştığı, en fazla özdeşleştiği şüphe yok ki büyük Türk milletidir. 30 Ağustos 1922'de yalnızca zafer kazanmadık; Büyük Taarruzla başlayıp Dumlupınar'da mühürlenen ve İzmir'de imzalanan bir destan yazdık.

        TÜRK VATANI ZAFERLERİMİZİN BEŞİĞİYLE SALLANDI, HAMURUYLA YOĞRULDU

        Türk vatanı zaferlerimizin beşiğiyle sallandı, hamuruyla yoğruldu. Zafer Türklüğün sinesinden güneş gibi doğup Türkiye'nin nişanesi oldu. 30 Ağustos'ta zulmetin perdesi indi, esaretin süngüsü düştü, düşman defedildi; ve bir millet istiklalin bereketiyle silkindi. 30 Ağustos 1922'nin 94'ncü yıldönümünde Sakarya'daki ruha, Dumlupınar'daki cesaret ve cevvaliyete çok ihtiyacımız vardır. Merhum H. Nihal Atsız diyordu ki, 'kahramanlar öldüler, bu gece dalkavuklar gecesidir.' Ben de diyorum ki, kahramanlar sonunda dirildi. Hiçbir surette yaşamamış bir insana mezar bulunur mu? Zaferi tatmamış bir millet kahraman doğurup kahramanlık anıtı olur mu? Cevap: Olmaz.

        MECNUNA CİHAN DOPDOLU LEYLA GÖRÜNÜRMÜŞ

        Mecnuna cihan dopdolu Leyla görünürmüş. Bize de cihan zaferlerimizin nara ve sadasıyla görünüyor. Millet tarihi tekrar etmek için bekliyor.

        ZAFER ÖNCE KAFADA KAZANILIR, SAHADA KARARLAŞTIRILIR, KANLA KAYDEDİLİR

        İhtiyaç ve mağduriyetler ikinci bir deri gibi milli bünyeye yapışsa da, karanlık bastırıp önümüzü kapatsa da, zafer Türk milletiyledir. Zafer önce kafada kazanılır, sahada kararlaştırılır, birlik şuuruyla kaynatılıp tarihin sayfalarına kanla kaydedilir. 30 Ağustos işte budur. Unutulmasın ki, adımız Türk, soyadımız zaferdir. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ