Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Okmeydanı'nda istinat duvarı çöken kliniğe tahliye

        Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapımı süren yeni hastane inşaatındaki istinat duvarı çöktü.

        Çökmenin ardından duvarın diğer tarafında bulunan çocuk hematoloji kliniğinde kayma meydana geldi. Yıkılan duvar nedeniyle tedbir amaçlı çocuk hematoloji servisindeki hastalar tahliye edildi.

        Binada kayma yaşanması tehlikesine karşı hasta kabul edilmezken, bina önüne güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı. Hematoloji bölümünde çalışan personel de hastaları tahliye ettikten sonra binadan ayrılarak diğer bölümlere gitti.

        Çöken istinat duvarı nedeniyle temelin çökmesini engellemek için o esnada istinat duvarının bir iş makinesiyle desteklendiği görüldü.

        İLK BÖLÜM 2017’DE TAMAMLANACAK

        1971 yılında Beyoğlu Hastanesi adı altında açılan 1983 yılında da ismi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen hastane yeniden yapılıyor.

        Hastane yıllık 1 milyon 500 bin ayakta hastaya ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek. Yeni hastane, olası bir depremin ardından kesintisiz hizmet verebilecek şekilde sismik izolasyon tekniği ve akıllı bina teknolojisiyle inşa ediliyor.

        İlk bölümü 2017 yılında hizmete girecek olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bütün bölümleri 2019 yılında tamamlanarak faaliyete geçecek.

        Klinikte hastalar tahliye edilirken, personel başka birimlere geçti.
        Klinikte hastalar tahliye edilirken, personel başka birimlere geçti.

        Mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olarak planlanıyor.

        Acil durumlarda ihtiyaca yanıt verebilmek amacıyla mevcutta bin 300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak.

        Toplam ameliyathane sayısı ise hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. Genel hizmet hastanesi olarak planlanan yeni hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.

        İki aşamada yapılacak yeni hastane, mevcut hastanenin işleyişi kesintiye uğramadan inşa edilecek.

        YUSUF DOĞAN - GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ