Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis, hayvan pazarında sahte para uyarısı yaptı

        Yapılan bilgilendirme sonrasında konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Özer Kardeş, sahte para uyarısı ile birlikte toplumun bir çok kesiminin dolandırıcılık olaylarına karşın bilgilendirildiğini söyledi.

        Şube Müdürü Kardeş, "Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak önleyici polislik hizmetleri kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

        Kurban Bayramı ile birlikte hayvan pazarının yoğun olduğunu ifade eden Şube Müdürü Özer Kardeş, "Hem alıcılar hem de satıcılar, hayvan pazarına iştirak etmekte geçmiş dönemlerden de edindiğimiz tecrübelerden de bilgi sahibiyiz. Kötü niyetli, çalışmadan kazanmayı meslek edinen kişiler, vatandaşların kazanmış oldukları buralarda sahte paralar vermek sureti ile dolandırıcılık olayları gerçekleşiyor. Bizlerde satıcıları ziyaret ederek mağduriyet yaşanmaması için çalışmalar yapıyor gerçek ve sahte parayı anlatıyoruz." diye konuştu.

        Yapılan bilgilendirmeyi olumlu bulduklarını anlatan hayvan satıcıları ise polisin yaptığı bilgilendirmeler sonrasında alış verişlerini yaptıklarını ifade ettiler.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ