Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Uğur Tütüneker serbest, İsmail Demiriz hakkında tutuklama talebi

        FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan eski futbolcu Uğur Tütüneker savcılıkça, İsmail Demiriz "FETÖ üyeliği"nden tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında "Örgüt üyeliği" suçundan gözaltına alınan eski futbolcular Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

        TÜTÜNEKER SAVCILIKTAN SERBEST KALDI

        Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından ifadesi alınan Uğur Tütüneker, serbest bırakıldı. Savcının talebi üzerine Tütüneker hakkında, Sulh Ceza Hakimliğince, yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi.

        DEMİRİZ SULH CEZA HAKİMLİĞİNDEN SERBEST KALDI

        İsmail Demiriz ise FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği sorgusunun ardından, yurtdışı çıkış yasağı kararı ile her hafta ikamet ettiği yere en yakın polis merkezine imza vermesi karşılığında, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        ARİF ERDEM İLE HAKAN ŞÜKÜR YURTDIŞINDA

        İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, eski futbolcular Uğur Tütüneker, İsmail Demiriz ile Arif Erdem hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı. İsmail Demiriz İstanbul'da, Uğur Tütüneker ise yurtdışından Türkiye'ye giriş yaptığı sırada Atatürk Havalimanında gözaltına alınmıştı. Arif Erdem'in ise yurtdışında olduğu tespit edilmişti.

        MALVARLIKLARINA TEDBİR KARARI

        Savcı Baygın'ın talebi üzerine, geçtiğimiz hafta, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 128. maddesi gereğince, şüpheli Uğur Tütüneker, İsmail Demir ve Arif Erdem'in mal varlıklarına tedbiren el konulmasına karar vermişti.

        Aynı soruşturma kapsamında eski milletvekili ve eski futbolcu Hakan Şükür hakkında da 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış, Şükür'ün mal varlıklarına da el konulmasına karar verilmişti.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ